Wpis z mikrobloga

@Drakii: Narzucasz. Jeśli nie buntujesz się to znaczy, że SŁUŻYSZ. A więc "pomagasz". Ja np. preferuję ONR. Niestety TY narzucasz mi coś innego. Coś czego ja w ogóle nie ogarniam. Sam nie wiem komu tutaj służę. A że jestem SŁUGĄ jest oczywiste.
  • Odpowiedz
@Hadzi: a co masz na myśli pisząc o nierówności to że ktoś zarabia więcej bo ciężej pracuje i jest bogatszy uznajesz za nierówność czy masz na myśli jedynie równość wobec prawa?
  • Odpowiedz
@blekitny_orzel: nawet w utopii anarchokapitalistycznej hierarchia istnieje - tak działa przecież każda firma. różnica polega na dobrowolności przystąpienia do danej hierarchii. w firmie zatrudniasz się ty. do nacjololo albo przystępujesz, albo masz przesrane jak dojdą do władzy. super hierarchia, bulwo.
  • Odpowiedz
Mam na myśli o hierarchie czyli lepszość z urodzenia.

@Hadzi: Jakie co? Hierarchia w Kościele też jest od urodzenia? Proponuję nie bawić się w skojarzenia, tylko zajrzeć do słownika i dyskutować na podstawie faktycznego znaczenia słowa. Hierarchia oznacza uporządkowanie według określonego kryterium i tylko tyle. Może to być hierarchia kamieni według ich wielkości, może to być hierarchia ludzi według ich produktywności. Słusznym jest stwierdzenie, że hierarchia istnieć musi wszędzie tam,
  • Odpowiedz