Wpis z mikrobloga

• 535
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 39
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@Tarec Dawno nie jeździłem komunikacją, ale widzę, że nic się przez te lata nie zmieniło. A może zmieniło na gorsze? Po jednej akcji trudno stwierdzić.
  • Odpowiedz
@S-Type:

Nigdy nie kasuj biletu w komunikacji miejskiej. Komunikacja miejska rodowitym mieszkańcom wielkich miast należy się od urodzenia do śmierci za DARMO. Dodatkowo można tam spać i chlać.

Jak będziesz w tramwaju/autobusie to zobaczysz jak wzrokiem odprowadzają słoików którzy bezsensownie tracą hajs na bilet zamiast na balety, bo przecież jak jedna osoba nie kupi biletu to mpk i tak będzie jeździć prawda prawda? ( ͡ ͜ʖ ͡
  • Odpowiedz
@mirek_januszy: Wiele tych zachowań jest spowodowane stylem pracy kontrolerów. Wystarczy spojrzeć na ich ubiór... po co prywatne ciuchy. Wystarczy ich umundurować w jednolite stroje komunikacji miejskiej. Wystarczy spojrzeć na konduktorów/ki w pociągach, tam takie zachowania są rzadkością. Nie jeżdżę często pociągami ale tylko kilka razy trafiłem na sztubackie uwagi pod adresem /ładnej/ konduktorki zakończonych uśmiechem. Ktoś ma socjalistyczne podejście do kontroli biletów i zatrudnianie łapaczy zamiast działania prewencyjnego. Jak często
  • Odpowiedz
@Majtkizpomponem:
Strasznie wczoraj zachlałem. Paliłem blanty do piątej rano. Film mi się urwał jak leżałem w rurze. Teraz mnie krzyż n--------a. Trochę się przespałem, ale musiałem wstać rano bo mam obowiązki. Mam dziecko. Niektórzy mówią, że nie można chlać jak się ma dzieci, ale to nieprawda. Można, tylko trzeba wstawać rano. Na tym polega odpowiedzialność.
#trailerparkboys
  • Odpowiedz