Wpis z mikrobloga

• 535
Postanowiłem sobie pojechać dziś do pracy komunikacją miejską i zastałem piękną scenkę.
Wsiadłem praktycznie na początku linii, a pewien gość wsiadł zaraz za mną. Żeby było śmiesznie ten sam facet chwilę wcześniej stał za mną w kolejce w sklepie kiedy kupowałem bilet(on brał Żubra i gazetę).
Jedziemy już dobre pół godziny i nagle wpadają kontrolerzy biletów. Wspomniany wcześniej facet zrywa się i staje przy drzwiach. Kanary go dopadły i zaczęła się inba.

- Durr hurr nie było gdzie biletu kupić! Jaki mandat?! Niech sobie pani nogi połamie, tego pani życzę hurr! Uczciwej pracy poszukajcie złodzieje(sic!)! Dziadostwo! Chamstwo! K---y! Złodzieje!

Darł pysk na cały tramwaj ()

Trzeba było kupić bilet, złodzieju... (°°

Zdjęcie poglądowe, bo mimo wszystko nie będę fotografował ludzi z przyczajki.

#lodz #mpk #bekazpodludzi
S-Type - Postanowiłem sobie pojechać dziś do pracy komunikacją miejską i zastałem pię...

źródło: comment_VwByRBNe2qECFK2NJguTxiKN6H0Rzwij.jpg

Pobierz
  • 39
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 8
@Queltas Czekam jeszcze aż ktoś w końcu napisze, że nie ukradł tylko wziął coś w sklepie z półki bez płacenia... Całkowity brak rozumu i godności.
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@Zoxico Ciekawe czy monitoring w tramwaju nagrywa dźwięki, a nie tylko sam obraz. Za takie obelgi pani kanarowa powinna mu zrobić trochę problemów.
  • Odpowiedz
@S-Type ale to jest normalne, uwierz mi. Jeżdżę tramwajem to niestety często jestem świadkiem takich zdarzeń. To jest chore, ale co zrobić. Ludzie czują się bezkarni, bo nikt z tym nic nie robi. Trzeba byłoby chodzić z urządzeniem nagrywającym dźwięk i zakładać sprawy sądowe, ale czy jest to warte? Przypadków jest wiele i będzie jeszcze więcej, niestety ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz