Wpis z mikrobloga

n--------a ząb mnie (,) koledzy pomóżcie mi bo zaraz z-----e głową o ściane. macie jakies sensowne sposoby na cholerny ból zęba? inb4 nie nie mam JUŻ leków, gozdziki c---a dają i nie, nie obchodzi mnie to że trzeba bylo myć ząbki i czy sposób jest bezpieczny
  • 59
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@stalker44: Zmrożenie bolącego zęba musi pomóc. Trzymasz zimną wodę w ustach (przechylając głowę tak, aby ząb był w niej zanurzony), aż woda się ogrzeje, bo dłużej trzymać jest bez sensu. Ząb po takim zimnym strzale "uspokaja się" na dłuższą chwilę.

Uwierz mi, że u mnie to działało za każdym razem, jak zaczynałem chodzić po ścianach i miałem myśli samobójcze.

Potrenuj, może robisz to źle. ( ͡° ͜ʖ ͡
  • Odpowiedz
moze spróbuje jeszcze raz, teraz odziwo przestal bolec(chyba organizm zrozumial ze bez sensu są takie masochistyczne zachowania) jak zacznie mnie znowu napieprzac to wezme tą kranówe
ahhh ile bym teraz dał za ketonal ()
  • Odpowiedz
@stalker44: Trzeba powtarzać, a pomoże. Nie rezygnuj. Z każdym powtórzeniem będzie mniej bolało. Musisz wyczuć ilość wody i najlepszy moment.

Nie za darmo znajomi mówią, że znam się na wszystkim i z każdym problemem uderzają do mnie. Mimo, że mają wujka google. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
ide spac. nie przespie godziny chyba ale j---c.
z tą wodą chyba wiem o co ci chodzi bo przypomnialem sobie ze sam tak keidys robilem tyle ze to byla inna sytuacja. wtedy czulem taki ból jakby gorąco i łaskotanie i byly to normalne dziury
tyle ze teraz to jest serio rozpierodolone, to juz nawet zeba nie przypomina ;_; dlatego pewnie nie jestem w stanie sobie tym pomóc bo woda dziala odwrotnie niz
  • Odpowiedz
  • 1
@stalker44 kup solpadeine rozpuszczalna, mi pomagala na mocne bole zeba. Jedz dzisiaj na pogotowie dentystyczne, pewnie masz stan zapalny. Dadza antybiotyk i doczekasz wizyty w poniedzialek.
Z ta woda tez kiedys stosowalam, pomagalo na chwile ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@stalker44: Idź do apteki i kup maść dla dzieci na ząbkowanie, maść musi zawierać lidokainę im więcej lidokainy, tym lepiej. Działa lepiej od tabletek. Lidokaina to jest właśnie ta substancja, której używają dentyści do znieczulenia.
  • Odpowiedz
@stalker44: ketonal, idz do dentysty po antybiotyk i zrob zeba. Na sor cie nie przyjma, jezeli nie masz do tego szczekoscisku. Ja mialem tak, ze antybiotyk nie zadzialal i spuchlem niezle, goraczka 40 stopni i szczekoscisk. Pojechalem na sor tam gdzie maja oddzial chirurgiii szczekowej i wyciagali mi zeba przez szyje.
  • Odpowiedz
@stalker44 jak Cie tak ząb n--------a to albo idz do apteki i kup sobie paracetamol 1000 i potem rozkruszaj go i dolewaj troszke wody do 2 tabletek co 5-6h i pij (mi pomagalo, rozkruszony zadziala juz po 5min)

Albo jedz na pogotowie dentystyczne, ale tam to raczej tylko wyrywaja.

Czekaj za dentysta ale jak cie tak boli to różnie może byc. Kanalowe masz na bank a może i tak będzie trzeba
  • Odpowiedz