Wpis z mikrobloga

Borsucza redukcja tydzień kij wie który. Siódemka z przodu. Nowy plan

Waga - 79.9 kg (startowa 88.5)

Ostatni tydzień starego planu w następnym tygodniu. Jestem z niego zadowolony i mimo zrzucenia już prawie 9 kg nie straciłem siły, a wręcz zrobiłem mały kroczek do przodu. Szczególnie w MC, który wchodzi 160 kg w 6 seriach po 4 powtórzenia. Tą samą ilością serii/powtórzeń ławka 87.5 kg, siad 140 (tu akurat trochę czuje problemów), OHP powoli wraca do 60 kg w serii po kontuzji.

Z kaloryką nie ma co się oszukiwać, że schodzę coraz niżej. Podbijam białko do 250 B, 50 T, 150 W. Gdy będę się źle czuł ładowania węglowodanów 300 W x2 dni. Teraz wchodzę już na 5 dniowy plan treningowy i 30 min "cardio" po nim. Nie wiem czy to nazwać cardio ale sobie po prostu robię 100-115 tętno czyli spacer + 2 km z buta na siłownię, spacer z dzieciakiem.

Plan:

Upper Body 1

- BB bench press - 8/7/6/8/7/6 - Wave Loading - 8 RPE
- BB row - 8/7/6/8/7/6 - Wave Loading - 8 RPE
- Seated DB printed shoulder press - 4x10 - Constant - 6-8 RPE
- Single arm cable row to ABS - 3x12 Constant - 6-8 RPE
- DB lean away - 3x12 - Consant - 10 RPE

Lower Body

- Miniband glute bridge - 2x12 / aktywacyjnie
- Miniband lateral monster walk - 2x12 / aktywacyjnie
- Bird dog - 2x10 / aktywacyjnie
- Back squat - 8/7/6/8/7/6 - Wave Loading - 8 RPE
- Seated leg curl - 8/7/6/8/7/6 - Wave Loading - 8 RPE
- Glute Bridge - 4x10 - Ramping - 8 RPE
- DB deficit reverse lunge - 3x12 - 10 RPE
- Mini band lateral monster walk - 3x20 - 10 RPE

Upper Body 2

- Millitary Press - 8/7/6/8/7/6 - Wave Loading - 8 RPE
- Weighted chin ups - 8/7/6/8/7/6 - Wave Loading - 8 RPE
- Biacromial grip bench Press - 4x8 - Consant - 6-8 RPE
- Seated db lateral raise - 3x12 - Consant - 10 RPE
- Single arm hammer pulldown - 3x12 - Constant - 10 RPE

Back and ABS

- Miniband gute bridge - 3x12 / aktywacyjnie
- Miniband lateral monster walk - 3x20 / aktywacyjnie
- Sumo deadlift - 8/7/6/8/7/6 - Wave Loading - 8 RPE
- Leg raise from hang - 4 serie - 10 RPE
- Plank - 4 serie - 10 RPE

Upper Body 3

- DB bench press - 4x10 - Consant - 6-8 RPE
- Single arm DB row - 4x10 - Consant - 6-8 RPE
- Pull up - 4 serie - 10 RPE
- BB biceps curl - 8/7/6/8/7/6 - Wave Loading - 8-9 RPE
- BB ski; crusher - 8/7/6/8/7/6 - Wave Loading - 8-9 RPE

Od 25 marca wjeżdża dodatkowo do suplementacji forskolina 2x25
Od 28 kwietnia Yohimbina + Synefryna
Deadline i pokazanie formy - 20-23 czerwca

A u Was jak tam? Ogólnie, żeby temat nie był pusty to może jakieś pytanka odnośnie diety/suplementacji/treningu?

#mikrokoksy #mirkokoksy #silownia #chudnijzwykopem #dieta #fullborsukworkout
  • 46
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kasahara: o panie to bardzo ladnie. Poscigam Cie troche z tymi wynikami ale jestem 10kg lzejszy to musimy chyba wilksa liczyc ;) moj cel na koniec roku to 210 MC, ale zobaczymu jak to bedzie bo jeszcze chce redukcje zrobic. Ale dalej 50% czasu udaje mi sie pseudo linearna progresje zrobic po 5 kg na tydzien, wiec moze moze sie uda ;)
  • Odpowiedz
@151346136:

Apollo z Mulsce Zone apollo - http://www.muscle-zone.pl/adaptogeny/apollos-ashwagandha-60-kaps (z BORSUK05 - 5 % taniej) ale ja miałem i Olimpu KSM-66 i Jarrowa i były też dobre, tylko z KFD na mnie nie działała

@bajzelwdomu:

Znaczy wiesz co. Ja nigdy nie robiłem prawie zakresów siłowych jakoś specjalnie - właściwie dopiero teraz 6x4 na początku redu. Ogólnie po tej redukcji jednak chce rzucić podejście BB i iść typowo w trójbój
  • Odpowiedz
@Kasahara: Obserwuję Twoje posty od pewnego czasu i za każdym razem, kiedy widzę ten wywalony w kosmos wynik przysiadu, szczególnie w porównaniu z wyciskaniem, to się dziwię z czego Ty masz nogi ( ͡° ͜ʖ ͡°).

Nie boisz się, że przy takiej ilości białka - 200 gramów, pisałeś, że było i 300 nawet - za dużo idzie w glukozę? Musiałeś widzieć wykresy syntezy białek mięśniowych od
  • Odpowiedz
@Chlop_bezrolny_z_Madagaskaru:

Wiesz na początku się cieszyłem, ze mam taki wynik w siadzie i kopyto, jednak z czasem okazało się to dużym problemem. Miałem bardzo silną przednią taśmę lower body i totalnie słabą tylnią taśmę. A na górze była druga dysproporcja za mocne barki a za słaba klata. W "najgorszym etapie' pamiętam, ze robiłem

155 siad
Kasahara - @Chlopbezrolnyz_Madagaskaru: 

Wiesz na początku się cieszyłem, ze mam t...

źródło: comment_wEeWNUX3TrDheX1yaFRI1VnFqyNKaaLj.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 1
@Kasahara Dzięki :), w tym tygodniu zwiększyłem ilość kroków w ciągu dnia z około 7k do 10k więc może trochę więcej będę gubil niż wcześniej
  • Odpowiedz
"Szczególnie w MC, który wchodzi 160 kg w 6 seriach po 4 powtórzenia. Tą samą ilością serii/powtórzeń ławka 87.5 kg"

@Kasahara: Wyciskam tyle samo na płaskiej co Ty 4 serie po 6 powtórzeń, ale martwy u mnie póki co 120kg 3 serie po 6 powtórzeń. Zastanawiam się co robię nie tak, czy to po prostu kwestia czasu...
  • Odpowiedz