Wpis z mikrobloga

@inspektor_erektor: @intruzzz: @sp0q: trzeba pamiętać, że cd projekt po sesji 16 marca wchodzi do wig20, co przyprowadzi trochę nowego kapitału. nie do końca wiem jak to działa, (poprawcie mnie jeśli p------e głupoty) ale fundusze, których benchmarkiem jest wig20 muszą posiadać proporcjonalną do wagi w indeksie liczbę akcji danej spółki. czyli krótko mówiąc pod koniec sesji 16 marca na kursie cdr będą się działy p------e rzeczy, ale
  • Odpowiedz
@inspektor_erektor: właśnie chyba nie do końca, część funduszy może kupić akcje cdr dopiero jak będzie w wig20 - nie jestem w 100% pewien, także nie bierz tego mocno do serca XD
poza tym ostatnia akcja z "beep" pokazuje jak bardzo gorącym papierem jest cdr. można podejść do tego bardziej psychologicznie - cd projekt jest największym producentem gier na gpw, wiedźmin odniósł ogromny sukces, dużo inwestorów liczy na podobną sytuację z
maciekXDDD - @inspektor_erektor: właśnie chyba nie do końca, część funduszy może kupi...

źródło: comment_OlbJjePlWUc04FS57wXmLdpB3REWlRcQ.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@inspektor_erektor:

Obecność w WIG20 może oznaczać zwiększone zainteresowanie spółką. To bowiem WIG20 dla wielu zagranicznych inwestorów jest najważniejszym polskim indeksem. Na dłoni dostaje on bowiem zestawienie największych i najbardziej płynnych polskich spółek. Dodatkowo część funduszy inwestujących szeroko w WIG20 będzie musiało dokupić akcję CD Projektu, by ich portfel pokrywał skład indeksu.

tekst z bankiera, czyli miałem racje. pod koniec sesji 16 marca będzie mocna jazda XD
  • Odpowiedz
@sp0q: > za dwa tygodnie będą wyniki finansowe z tego co pamiętam.
@inspektor_erektor @maciekXDDD @intruzzz

22 marca ma być ogłoszony raport za 2017. Podobno jest bardzo wysoki konsensus za Q4 2017, ponieważ w Q4 17 miała być premiera Gwinta, ale jej nie było. Także jeśli analitycy nie zmienili konsensusu, to wyniki pewnie będą słabe.
  • Odpowiedz