Wpis z mikrobloga

Dziś zwierzęta i aktywiści/stki są górą!

Sejm znowelizował prawo łowieckie. (Jeszcze Senat).
Zakaz udziału nieletnich do 18. roku życia w polowaniach
Nie będzie kar za uniemożliwianie przeprowadzania polowań
Zakaz szkolenia psów myśliwskich na żywych zwierzętach
Polowania oddalone o 150 m. od zabudowań
Zakaz polowań zbiorowych w parkach narodowych
Ułatwienie wyłączenia swojej ziemi z polowań

Dziękujemy wszystkim, którzy działali w tym temacie! Dziękujemy wszystkim, którzy przychodzili na nasze protesty w Szczecinie oraz działali pod Sejmem!

Oryginalny post dostępny pod tym linkiem, autorstwa Basty. Przeklejam bo uważam, że to warte udostępnienia (ʘʘ)
I niech ktoś jeszcze raz powie, że protesty nic nie dają!
#weganizm #wegetarianizm #myslistwo #lowiectwo #darzmirko #chwalesie
  • 223
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@harpiowata: Widziałem dziś w wiadomościach i ten piękny ból d--y myśliwych "hur dur zabijajo polskie łowiectwo" jak by n------i nie latali po lasach z bronią i ręce umywali bo komuś kulka do chałupy wlatuje albo kogoś zastrzelili (choć to raczej przez to że do ławiectwa należą w większości ludzie ze specjalnych kast) to nie było by problemu...
  • Odpowiedz
@harpiowata: Ale ty jestes p----------a. Osobiście wciąż nie mam stałej opinii w temacie myśliwych natomiast w tym poście dostałaś solidną dawkę argumentów na które odpowiedziałaś jedynie ironią i jakimiś bzdetami. Nie odpowiedziałaś praktycznie na żaden z argumentów innych uczestników dyskusji a sama opierasz swoje przekonania o w----------e się w wychowanie cudzych dzieci XD
  • Odpowiedz
@Mack00 nie wiem czy wiesz ale wypicie 2-3 "małpek" jednak wpływa na myślenie i postrzeganie różnych rzeczy a jak dla ciebie upijanie się do nieprzytomności jest dopiero przesadą to powodzenia w walce ze swoim alkoholizmem
  • Odpowiedz
@harpiowata: zgodzę się z @wiktorek_pl, nie masz pojęcia co robisz dziewczyno. Nie masz pojęcia jak dużym zagrożeniem są dziki w okolicach ludzkich siedlisk, które coraz śmielej wpadają na posesje. Nie masz pojęcia jak potrzebne są polowania i finalnie nie masz nawet pojęcia jak wyglądają xD jak możesz krytykować coś o czym nic nie wiesz? Ja rozumiem, że lubisz zwierzątka, ale to co robisz jest szkodliwe dla całego ekosystemu.
  • Odpowiedz
miałam 8 lat kiedy nasz zaproszono do jakiegoś kręgu? myśliwych, do teraz mam zdjęcie z martwym lisem. Super po prostu.

@harpiowata: Czyli rozumiem, że teraz chcesz zrobić na złość własnej rodzinie(?)
  • Odpowiedz
Zakaz polowań przy zabudowaniach był od zawsze. Zwiększyliście tylko o 50m odległość wykonywania polowania od zabudować, co oznacza, że zrobiliście sobie własny czarny PR w oczach rolników, którzy w tych 150m od zabudowań nie dostaną odszkodowań!

Gratulacje.

@radzio541: CO? Wiesz, że piszesz pierdoły bez pokrycia w rzeczywistości? Tak, to prawda, że za szkody wyrządzone na terenie zarządzanym przez myśliwych (obwód łowiecki) odpowiadają właśnie oni. Nie, to nie prawda, że poza
  • Odpowiedz
@radzio541:

o kurła, właśnie mówiłem o dokarmianiu....

Bez tekstów typu: "Przestać dokarmiać"
bo są one bez sensu. Najlepiej już teraz sięgnąć po jakąś literaturę i przeczytać do czego
  • Odpowiedz
@harpiowata: może w tak trywialnych kwestiach o których piszesz protesty coś dają gorzej jeżeli chcemy protestować widząc poważne problemy które dotykają każdego obywatela
  • Odpowiedz