Sejm znowelizował prawo łowieckie. (Jeszcze Senat). Zakaz udziału nieletnich do 18. roku życia w polowaniach Nie będzie kar za uniemożliwianie przeprowadzania polowań Zakaz szkolenia psów myśliwskich na żywych zwierzętach Polowania oddalone o 150 m. od zabudowań Zakaz polowań zbiorowych w parkach narodowych Ułatwienie wyłączenia swojej ziemi z polowań
Dziękujemy wszystkim, którzy działali w tym temacie! Dziękujemy wszystkim, którzy przychodzili na nasze protesty w Szczecinie oraz działali pod Sejmem!
@harpiowata: i gdzie tam jest ślad po przestrzeleniu? Na zdjęciu nie widzę. Z bliska śrutem byłoby widać ze jest rozerwana, z daleka pewnie pare zahaczyloby o karoserie? Czy może kula/breneka?
@harpiowata: Przynajmniej masz swiadomosc istnienia takiej tradycji. Pomijam całkowicie jej kompletne zironizowanie, tak można zrobić ze wszystkim. Wysilę się jednak i zadam pytanie klucz. Co w tym złego? Merytorycznie proszę.
@harpiowata: Wiesz co, w sumie zawsze byłem po stronie tych nie szczelających, ale oni tyle rzucili dobrych argumentów popartych faktami, a ty nalałaś tyle szamba popartego pojedynczymi empirycznymi sytuacjami, że aż uznałem, że przechodzę na ich stronę. Poza tym te multikonta i ciągłe wyzywanie od chlejusów, no bardzo niesmacznie to wygląda
@kicioch: przy szkoleniu psów na dzikarzy jest specjalna zagroda w której znajduje się duży dzik, któremu psy nie zrobią krzywdy. Pies taki jest wpuszczany do zagrody i uczy się, że ma tylko oszczekiwać dzika a nie je łapać. Jak spróbuje złapać, to ten duży dzik trochę "przećwiczy". Chodzi tu o lekką szarżę, lekkie uderzenie w psa. Pies wtedy zaczyna wiedzieć, że atak może się skończyć źle dla niego, dlatego z
@stepniaczio skoro moje "argumenty" (już na samym początku zaczęłam sobie robić z tego bekę, bo wiem że z nimi nie ma sensu rozmawiać) Cię nie przekonały, to proponuję książkę Farba znaczy krew :)
@harpiowata poprostu nie rozumiem Twojego postępowania, zastraszanie bronią i przestrzelenie opony to sprawa dla prokuratury. Nie ma usprawiedliwienia że się bałaś, nie wiem czy wiesz ale ciągle możesz złożyć zawiadomienie i skutecznie odebrać możliwość straszenia innych osób.
W mojej ocenie albo coś bardzo koloryujesz albo dajesz przyzwolenie na takie działanie, co jest sprzeczne z tym co piszesz. Nie ma dla mnie tu spójności.
@harpiowata: a ja widziałem druga stronę księżyca xdddddddddd Pokaz ślad po kuli, serio. Bo widzę, ze kręcisz gownoburze a jedyne co potrafisz pokazać to zdjęcie przebitej opony, na której nie ma śladu po kuli. Z jakiej odległości strzelał?
@Czarny_Klakier: wpisz sobie każdą jedną z tych ras do wujka google. Zobaczysz jak wyglądają i zauważysz, że po wyglądzie można się domyślić do czego są przeznaczone.
@harpiowata: polecając tą książkę wspierasz osobę, która prawdopodobnie nigdy myśliwym w Polsce nie była. Informacje o Zenonie jakoby był członkiem PZŁ jakoś dziwnie nie ma. Jeśli jednak strzelał do zwierząt tak jak mówi, to prawdopodobnie był kłusownikiem, a jego teksty, że strzelił tysiąc dzików można sobie wsadzić ;)
@kyloe Nagonka, ryk ubijanej zwierzyny. To wszystko natura. Czlowiek jest naturalnym mysliwym. Wlasnie dobrze, ze dziecko uczy sie swiata. Potem dziwota, ze wyrasta pokolenie niezdolne do wyprowadzki od rodzicow przed 30, albo chlopak 24 lata, 10 kur w domu, a nie wie jak ubic i oskubac, bo nie wolno bylo patrzec jak dziadek ubijal.
Sejm znowelizował prawo łowieckie. (Jeszcze Senat).
Zakaz udziału nieletnich do 18. roku życia w polowaniach
Nie będzie kar za uniemożliwianie przeprowadzania polowań
Zakaz szkolenia psów myśliwskich na żywych zwierzętach
Polowania oddalone o 150 m. od zabudowań
Zakaz polowań zbiorowych w parkach narodowych
Ułatwienie wyłączenia swojej ziemi z polowań
Dziękujemy wszystkim, którzy działali w tym temacie! Dziękujemy wszystkim, którzy przychodzili na nasze protesty w Szczecinie oraz działali pod Sejmem!
Oryginalny post dostępny pod tym linkiem, autorstwa Basty. Przeklejam bo uważam, że to warte udostępnienia (ʘ‿ʘ)
I niech ktoś jeszcze raz powie, że protesty nic nie dają!
#weganizm #wegetarianizm #myslistwo #lowiectwo #darzmirko #chwalesie
@Nitro_Express chyba nie rozumiesz istoty blokad polowań.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1961377100780275&id=1852236698360983
W mojej ocenie albo coś bardzo koloryujesz albo dajesz przyzwolenie na takie działanie, co jest sprzeczne z tym co piszesz. Nie ma dla mnie tu spójności.
Pokaz ślad po kuli, serio. Bo widzę, ze kręcisz gownoburze a jedyne co potrafisz pokazać to zdjęcie przebitej opony, na której nie ma śladu po kuli. Z jakiej odległości strzelał?
O samoloty nic się nie bój, nie zaczną nagle spadać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Nitro_Express
Pierwszy raz mam tak, że wykonałem limit plusów w pierwszym temacie w jaki wszedłem. :D
@MatPL1122: ale d-------ś xd
16 ha = 160000m² = 400m*400m