Wpis z mikrobloga

Cobra jest przehooj, już nic nie zdziwi mnie w społeczności #kryptowaluty #bitcoin #btc
Orwell w całej krasie. Koleś najpierw lobbuje za zmianą algorytmu kopania aby pozbyć się Jihada i centralizacji kopania a teraz przyłącza się do nich, wielkie L O L. I to miała być społeczność wolna od polityki i skoncentrowana na technologii?
https://twitter.com/CobraBitcoin/status/970736614275153926
źródło: comment_64Bzf4m5kB3jH0dMga42zogWvrhtat7F.jpg
  • 21
@pawlo74: Richar Heart też się ostatnio trochę skompromitował, no i co z tego? Dwóch maratończyków odpada z trasy, tysiące biegną dalej naprzód. Na szczęście Bitcoin nie opiera się na autorytecie i decyzjach jednej osoby, jak choćby Ethereum na Vitaliku, także pomachajmy wszyscy Cobrze na pożegnanie, wzruszmy się nawet przez chwilę tym co robił do tej pory dla społeczności, a potem lecimy dalej.
Richar Heart też się ostatnio trochę skompromitował, no i co z tego?

@kapibar: bardzo dobry przykład podałeś, jak kiedyś go lubiłem tak teraz nie mogę na niego patrzeć, co ciekawe okazało się, że koleś to scamer i dorobił się na nieczystych interesach a nawet zamieszany w jakieś zabójstwo pośrednio był.

Dwóch maratończyków odpada z trasy, tysiące biegną dalej naprzód. Na szczęście Bitcoin nie opiera się na autorytecie i decyzjach jednej osoby,
@pawlo74 bycie scamerem, oszustem, zabójcą to jest właśnie to życie bez autorytetów. Twoja utopia jest wewnętrznie sprzeczna, bo światem bez hierarchii rządzą silni i bezwzględni. Bitcoin to nie mesjasz, nie zmieni ludzkiej natury
bycie scamerem, oszustem, zabójcą to jest właśnie to życie bez autorytetów. Twoja utopia jest wewnętrznie sprzeczna, bo światem bez hierarchii rządzą silni i bezwzględni. Bitcoin to nie mesjasz, nie zmieni ludzkiej natury

@blisko_kebab: to właśnie potwierdzenie, że społeczność odrzuca scamerów i polityków a nie, że bez nich ludzkość nie może istnieć. Najsilniejsi, najbardziej bezwzględni rządzą więc zróbmy z nich swoich wodzów i stwórzmy rząd bo i tak nic nie jesteśmy w
@blisko_kebab: skąd założenie, że celem bitcoina jest zmiana ludzkiej natury? Bitcoin to jest klub niezależnych, nieznających się ludzi, których łączy kilka wspólnych celów. Tutaj rządzi demokracja z przewagą merytokracji, rację ma ten kto jest fachowcem i przekona do danego rozwiązania pozostałych, którzy również chcą się uczyć a nie ślepo podążać za tłumem. To że w każdej grupie znajdą się czarne owce jest zupełnie normalne, na szczęście społeczność Bitcoinowa sama się oczyszcza
@kapibar: on nie rozumie, że kryptowaluta musi być zdecentralizowana aby przetrwać, jemu wydaje się, że kryptowaluta musi mieć zarząd inaczej będzie chaos, dlatego ich alty nie są zdecentralizowane. Dlatego mają Vitalików i innych swoich CEO oni nie dorośli do bitcoina.
@blisko_kebab: ok, jest wielu takich jak Ty, w porządku. Jak w pewnym momencie już zarobisz wystarczająco, to mam nadzieję, że pojawią się u Ciebie także inne potrzeby i zaczniesz wspierać społeczność.
bycie scamerem, oszustem, zabójcą to jest właśnie to życie bez autorytetów. Twoja utopia jest wewnętrznie sprzeczna, bo światem bez hierarchii rządzą silni i bezwzględni. Bitcoin to nie mesjasz, nie zmieni ludzkiej natury

@blisko_kebab:

niby jak, drąc mordę i wyzywając innych na wypoku?

@blisko_kebab: ty nic nie piszesz bo widocznie jesteś pusty i nie masz nic do powiedzenia dlatego siedzisz cicho, ja mam i będę mówił.
źródło: comment_1Z3kzBNV1LLvDE4Fe689sz79bpuB6m78.jpg
@blisko_kebab: aktualnie warto testować LN, stawiać węzły, żeby sieć się rozrastała. Na wypoku pisać też trzeba, czasem normalniej, czasem może i ostrzej, ale niech Cię to nie zraża, bo przewija się tu taka masa raka, że trzeba codziennie kilka razy zamiatać miotłą. Takie osobniki po prostu przeszkadzają w wymianie ciekawych informacji i sieją zwykły FUD, więc nie dziw się, że to też trzeba odpierać. Także pomóc można na wiele sposób, każdy
@pawlo74: Paweł ty najwidoczniej nie rozumiesz , waluta nie musi nić , musi być jedynie potrzeba do jej używania i chętni do tego , jak ci znikną to waluta zniknie tak szybko jak się pojawiła. I nic więcej.
A bajki o decentralizacji i innych to można dzieciom opowiadać. Kiedyś w UK używali patyków jako waluty i nie były one zdecentralizowane tylko istniała chęć ich używania. I na tym polega waluta ,