Mirki, odnośnie tego wpisu - powiedzmy że już sprawa połowicznie zakończona moim wygrankiem.
Zadzwoniła do mnie dziś miła Pani z jego ubezpieczalni i zaproponowała mi ugodę w postaci 600zł za zgłoszoną szkodę. Stwierdziłem że w sumie to dobry deal i się zgodziłem. Teraz zastanawiam się co dalej z tą sprawą na policji, czy mam ją odwoływać czy zostawić i czekać na dalszy rozwój?
@roots18: Czym więcej wyciśniesz z ubezpieczalni tym ona większy na niego regres zrobi a patrząc, że zrobił to umyślnie to zapewne jego ubezpieczalnia tego nie pokryje i będzie wszystko z własnej kieszeni pokrywał.
@Wsciekle_piesci_meza: wrzucałem już zdjęcie i opisywałem że przy złym świetle i pod wpływem emocji wyglądało to dużo gorzej. Wrzucam jeszcze raz żebyś nie musiał szukać
@roots18: takie miłe panie to zwykle dają za mało żeby szkoda nie została przekazana do likwidatora i nie kosztowała więcej towarzystwa ( ͡°͜ʖ͡°) można dzwonić do nich i mówić ze za mało wtedy zwykle dają więcej ( ͡º͜ʖ͡º)
@roots18: Nie zauważyłem że to ty. Tu masz art. KK: § 1. Kto cudzą rzecz niszczy, uszkadza lub czyni niezdatną do użytku, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5. § 2. W wypadku mniejszej wagi, sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku. Myślisz że jak odpuścisz to on nie zrobi komuś podobnie?
@SpalaczBenzyny: u mnie było podobnie. Przerzucali mnie od jednego do drugiego, żaden nie widział sensu w rozpoczynaniu tego, ale powiedziałem że mam takie prawo i z niego korzystam no i i nie mieli wyboru ( ͡°͜ʖ͡°) koniec końców policjant przyjmujący zeznania podsumował tego gościa „no p------y ten typ jakiś” :D
Zadzwoniła do mnie dziś miła Pani z jego ubezpieczalni i zaproponowała mi ugodę w postaci 600zł za zgłoszoną szkodę. Stwierdziłem że w sumie to dobry deal i się zgodziłem. Teraz zastanawiam się co dalej z tą sprawą na policji, czy mam ją odwoływać czy zostawić i czekać na dalszy rozwój?
#samochody #wypadek #truestory
Komentarz usunięty przez autora
@agio2010 jakie punkty? Za uderzenie drzwiami w samochód?
podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.
§ 2. W wypadku mniejszej wagi, sprawca
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
Myślisz że jak odpuścisz to on nie zrobi komuś podobnie?