Wpis z mikrobloga

mój stary to TEŻ fanatyk wędkarstwa..

Uśmiecham się z tego zawsze kiedy czytam tę pastę..

Wczoraj w wannie uświadomiłam sobie, że mój mirek, Wasz mirek, też jest takim fanatykiem! Obiecałam, że to tu napiszę xD Wpadł do łazienki (ja w środku wieczornego szorowania) i mówi "wychodź szybko, kończ już, musisz coś zobaczyć!! szybko!!" No więc się streszczam, wychodzę ide do pokoju i co?

"Pacz i słuchaj kobieto! Tak pracuje silniczek firmy xx doczepiony do pontonu firmy yy na youtube! "My też tak będziemy pyrkać, fajnie nie? słuchaj jak pracuje, super nieee?"

Nie wbijam haczyków w stopy, nie ślizgam na gumkach na podłodze, jest jakiś plus.

Ale kurna, ostatnie tygodnie jest tylko jeden temat przewodni - ponton i silnik. Obejrzał wszystkie filmiki, posłuchał wszystkich brzmień silniczków do pontonów (kurde już wszystko obejrzałem!), przepytał wszystkich na możliwych forach i wydzwonił każdego dystrybutora w Polsce chyba. Sprawdził w jakim PZW i gdzie mozna na spalinówkach a gdzie tylko na elektryku. Gdzie wykupić pozwolenia na ten rok - jakie kto ma porozumienia, ile trzeba dopłacić. Plany zakupowe zmieniają się z dnia na dzień razem z argumentami dlaczego jednak xx nie a yy to już tak. :D

Wieczorami w łóżku przegląda sklepy z nowymi wędkami, które na bank są niezbędne do dalszego życia, wybór podbieraka to życiowa decyzja jak ślub czy rozwód xD

Czy to tylko mój stary czy Wy też tak mirki? :-)
#wedkarstwo #takaprawda
  • 37
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ozdoba: To ja inna branża, z powodu choroby (chyba grypa) ostatnio zafiksowałem się na odkurzaniu i oglądaniu przypominaniu sobie starego polskiego rocka, metalu itp...I tez mam coraz mniej do przeglądania chyba wszystko obejrzałem tak jak twój facet pontony z silniczkami...
Jedno nawet na główną weszło https://www.wykop.pl/link/4173181/closterkeller-wladza-1996-see-info-for-english-version/ dla mnie to sukces po latach...( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@plecak_odrzutowy: ależ jasne, że ma pasje i jasne, że nie mam nic przeciwko, wręcz powiem, że to fajna sprawa móc powiedzieć "mój stary to fanatyk wędkarstwa" i nie zrobić przy tym wściekłej miny. Nie mam nic przeciwko, tym bardziej, że też na tym korzystam bo razem jeździmy, razem przebywamy, robimy coś razem. Emocje są zajebiste kiedy się uda tak rzucić, żeby coś wzięło, odhaczyć rybkę, którą się pierwszy raz złapało
  • Odpowiedz
Nie mam nic przeciwko, tym bardziej, że też na tym korzystam bo razem jeździmy, razem przebywamy, robimy coś razem.

I to jest najlepsze w związkach, jak się ma wspólną pasję. Ja żonę zaraziłem górami (trekking) i nartami. I jest pięknie!

Januszem nie jest i nie będzie, nie ten typ ale wołanie żony z wanny, żeby posłuchała pyrkanie sliniczka na yt - bezcenne i mega śmieszne xD

No
  • Odpowiedz
  • 0
@Ozdoba Jakiś czas temu znalazłem ponton na jeziorze, w jednym miejscu dziura ale można zalepić, nie da się go wyciągnąć przez lód. Przyjedź na wiosnę xd
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@NaebanyMistrzu hahahaha no super, proszę bardzo. Polecam się na przyszłość jako przypominajka( ͡º ͜ʖ͡º)

@pollyanna mój też syczał, że plosze ryby bo źle stanęłam na gałązce i zatrzeszczalo. Ze za głośno oddycham, że kaszle a musiałam bo katar był i tym podobne. Teraz już mniej zwraca uwagi a poza tym spining to zwykle się rozlazimy po okolicy i sobie mało co przeszkadzamy( ͡º ͜
  • Odpowiedz