Aktywne Wpisy
Minimalna w Polsce obecnie to 3510zł netto.
Wszedłem na stronę a ogłoszeniami samochodów żeby sprawdzić jakieś auto które mi się podoba wizualnie.
Gdyby odkładać 100% wynagrodzenia potrzeba 44 miesiące żeby odłożyć na takie auto o ile oczywiście jego cena nie wzrośnie.
Załóżmy jednak inny scenariusz realistyczny że mogę odkładać 500zł miesięcznie bo reszta idzie na wynajem + jedzenie.
Wtedy czas odkładania pieniędzy wzrasta do 309 miesięcy czyli ponad 25 Lat!!!
Wszedłem na stronę a ogłoszeniami samochodów żeby sprawdzić jakieś auto które mi się podoba wizualnie.
Gdyby odkładać 100% wynagrodzenia potrzeba 44 miesiące żeby odłożyć na takie auto o ile oczywiście jego cena nie wzrośnie.
Załóżmy jednak inny scenariusz realistyczny że mogę odkładać 500zł miesięcznie bo reszta idzie na wynajem + jedzenie.
Wtedy czas odkładania pieniędzy wzrasta do 309 miesięcy czyli ponad 25 Lat!!!
źródło: Zrzut ekranu 2025-04-14 040433
Pobierz
fan_Kazika +31
źródło: temp_file6960868448982367867
Pobierz

Rozumiem, że bawi was idiotyzm i pseudointeligencja Bartosza? Co jest złego w zapytaniu o istnienie wegańskiego przedszkola, w którym podaje się coś innego niż odgrzewane bezwartościowe papki i mini kabanosiki?
Albo co złego w karmieniu dziecka dietą wegańską, gdy jest to całkowicie odpowiedni sposób żywienia dla dziecka zatwierdzany przez wiodące instytuty dietetyczne i naukowe jak Academy of Nutrition and Dietetics czy Harvard Medical School?
Więc co was tam śmieszy czy szokuje? Że ktoś chce wychować dziecko według swoich wartości etycznych? Dlaczego tak bardzo boli was weganizm u dzieci, a nie autobusy pod mcdonaldem na każdej wycieczce szkolnej czy alkoholizm w rodzinie? Dlaczego najgorszym złem jakie dziecko spotyka może być dieta wegańska?
#bekazwegetarian #weganizm #wegetarianizm #rakcontent #shitwykopsays #bekazpodludzi #dieta
źródło: comment_oPa0FzytOdMUU7iz6cRYoaXOzw7UygpL.jpg
PobierzMoze i masz rację, bo chrzest i wiara w Boga ukierunkowała mnie tak, a nie inaczej, ale teraz gdy już jestem starszy i widze świat jakim jest nic nie trzyma mnie przed tym, by zmienić wyznanie. Argumentów możesz przytoczyć więcej, jak choćby
@Clefairy: Tylko że nie każdy może przejść na dietę wegańską/wegetariańską, czasami wręcz może prowadzić do pogorszenia się zdrowia/samopoczucia.
Komentarz usunięty przez autora
O 600% chodziło o dokładnie pewne typy aminokwasów, troszkę mylnie jest to sformuowane. Ogólnie białka spożywa się obecnie ~2-2,5 razy za dużo.
@Clefairy: Szokuje, ale tylko wtedy, gdy dane wartości etyczne nie zgadzają się wykopowym circlejerkiem.
Zabieranie dziecka do kościoła i wpajanie mu chrześcijańskiej wizji świata? Spoko, szacuneczek, tak trzymać.
Uczenie dziecka, że znęcanie się nad zwierzętami jest złe? HURR DURR DLACZEGO ROBISZ GÓWNIAKOWI KRZYWDĘ NIECH SAM ZADECYDUJE CZY CHCE BYĆ SADYSTĄ CZY NIE