Wpis z mikrobloga

@sharpfire to zależy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
masz w kodzie Format(Chr(65+i))
w ASCII kod 65 odpowiada literze 'A'

możesz generować liczbe z przedziału (X, Y) i tak samo zamieniać ją na typ char ;)
@sharpfire: VisualBasic uczysz się z własnej woli czy ktoś ci każe? Osobiście jak Ci bardzo zależy na .net to polecałbym C#, ale jeśli nie zależy na .net to java to Java dobra na start. Jeżeli Rnd generuje liczby losowe to musisz sprawdzić z jakiego przedziału mają być to liczby na tablicy ASCII. Liczbę którą wygeneruje z tego przedziału należy przerobić na char i składać ze wszystkich charów końcowego Stringa.
@Brodeon przedmiot na studiach... wcześniej miałam pythona i jakoś łatwiej było mi to ogarnąć niż VB. VB całkiem mi się spodobał i mogłabym go wykorzystać do stworzenia małych programów u mnie w pracy, ale jak wiadomo, początki są najgorsze
@sharpfire: Podejrzewałem że ktoś na uczelni wymaga od Ciebie tego języka. Nikt normalny nie daje tego języka, nawet jako drugi język, ale to uczelnia, tu nikt nie jest normalny ( ͡ ͜ʖ ͡). Jeśli jest takie coś jak tablica w VB a na pewno jest to wsadzaj wygenerowane chary do tej tablicy i zrób z tej tablicy Stringa.