Wpis z mikrobloga

@dawid110d: Wielu dań nie będziesz miał okazji spróbować, bo nie które dania powstały z powodu braku lepszego jedzenia i coś trzeba było jeść z tego co było dostępne ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
ale kroją to łyżką i wylewają na stół? czy mają jeszcze nóż i widelec?

@KredytZeroProcent: Ziemniaki do zupy się bardzo drobno kroi. Masz wyżej foto jak to powinno wyglądać.
https://www.wykop.pl/wpis/29958905/#comment-106363127

K---a, ludzie naprawdę jedzą ziemniaki z rosołem xD Dla mnie to takie połączenie jakby ktoś przegryzał pierogi chlebem ( _)

@dawid110d: Przecież w takim krupniku masz rosół z ziemniakami i kaszą. A nie jest to
  • Odpowiedz
W ogole myslalem ze te ziemnioki to najgorsze co moze byc, ale widze kilka osob je z kasza manną, ja p------e xD
  • Odpowiedz
Mój ojciec zawsze jak robi rosół to dorzuca ziemniaki. Też nie lubie tego połączenia.

Tylko nie wrzuca kamieni jak na foto tylko pokrojone w małe kostki xd
  • Odpowiedz
@dawid110d: to jest nic. Święta wielkanocne 2001 spędzałem w jednostce bo byłem wtedy w wojsku. No i pare dni wcześniej poszła informacja ze będzie rosół. Wszyscy podjarani bo na szkółce żarcie było gorzej niż podłe. I dali ten rosół.

• Odpowiedz
@dawid110d uwaga zapomnij pasy. Mój śp. dziadek opowiadał mi jak w jego stronach jadło się rosół z makaronem i ziemniakami... z chlebem. xD To nie żart. Ludzie mieli w zwyczaju tak jadać, i nie tylko rosół.
  • Odpowiedz