Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Zostałem zwolniony dyscyplinarnie bo miałem na biurku zdjęcie prezesa w ramce. Ponad 2 miesiące temu. Przez jeden dzień. xD

#praca #pracbaza #biuro #zycie

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: kwasnydeszcz
  • 15
OP: @MattePRL

Dostaliśmy od klienta różne pierdoły m.in. ramki które rozeszły się po różnych działach. Ja stwierdziłem że będę śmieszkiem i wydrukowałem zdjęcie prezesa i wstawiłem do ramki (którą pod koniec dnia i tak zabrałem do domu).

Teraz się zastanawiam czy uderzać do sądu pracy, czy jednak lepiej odpuścić.

Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis (OP)
Zaakceptował: kwasnydeszcz}
@AnonimoweMirkoWyznania: To jest zarzutka! Dyscyplinarki nie można zastosować ot tak.

Ale jeśli nie, to twój proces w sądzie będą transmitować wszystkie większe stacje w kraju! Zwolniony za posiadanie na biurku zdjęcia szefa (polityka). Ale czarny PR by się za nim ciągnął za takie bezpodstawne zachowanie.
OP: Mała aktualizacja:

Tak jak we wtorek było mówione że już tu nie pracuje i że lada dzień dostanę dyscyplinarkę (do tego czasu nie miałem się pojawiać w pracy), to dzisiaj zadzwoniła kadrowa żebym przyszedł.
Na miejscu się okazało że nikt nic nie wie co dalej, jestem na przymusowym urlopie i musiałem zdać telefon, legitymację i inne pierdoły.
Wiem że wczoraj miało być spotkanie z mecenasem żeby ustalić wszystko od strony