Aktywne Wpisy
trogatelnaya_raduga +233
#frajerzyzmlm
ta głosówka… jest P------A
ta głosówka… jest P------A
wredny_bombelek +147
Kiedy okazuje się, że najczarniejszy scenariusz zakładany przez GUS jest lepszy niż rzeczywistość.
#nieruchomosci #demografia #polska
#nieruchomosci #demografia #polska
Mam 27 lat i marzę o byciu kurą domową. I nie chodzi mi o to,żeby leżeć, pachnieć i być utrzymanką. Ja się najlepiej czuję,kiedy mogę zadbać o najbliższych, mogę sprzątać i gotować i darować sobie "spełnianie się" w jakiejś bzdurnej biurowej robocie. Problem w tym, że nie stać nas na życie z jednej pensji. Mój niebieski ostatnio przeszedł rekrutację do pewnej pracy, która dawałaby nam taką opcję (zarobki 15-20 tysięcy), po czym na samym końcu odrzucili go ze względów zdrowotnych. Myślałam, że się zajebię ;<
O niczym tak nie marzę jak o małym domku z dużym ogrodem i psem. Żeby móc się wyspać, pracować sobie ewentualnie dorywczo i hobbistycznie, gotować obiadki i opiekować się domem. W moim domu rodzinnym był tradycyjny podział ról i to był najszczęśliwszy, najcieplejszy dom, jaki możecie sobie wyobrazić. Czy chcę mieć dzieci, tego jeszcze nie wiem. Ale irytuje mnie rzeczywistość, w której dwie osoby muszą harować, żeby w ogóle przeżyć. Jak ja mam niby wychować te dzieci, odłożyć sobie na lekarzy i emerytury, kiedy dwie pensje ledwo wystarczają na nas samych? I darujmy sobie gadanie o 500 plus, bo obowiązkiem rodzica jest utrzymanie dziecka, a nie bycie pasożytem na socjalu.
Kiedyś usłyszałam podsumowanie feminizmu, które najbardziej mi tutaj pasuje: feministki przekonały cię, że zniewolenie to wykonywanie codziennej pracy na rzecz ludzi, którzy cię kochają, a wolność to wykonywanie codziennej pracy, dla szefa, który ma w dupie, czy jutro wpadniesz pod autobus (mniej więcej tak, to było po angielsku). Mnie trochę zajęło, żeby się z tego wybudzić i uświadomić sobie, czego naprawdę pragnę.
Jak żyć?
#anonimowemirkowyznania #rozowepaski #praca #dom #gorzkiezale #zalesie
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: kwasnydeszcz
Nie potrzeba 20k. 20 k potrzeba na wygodny dom, niezłe auto, smartphony, macbooki i torebunie od projektantów.
I teraz pytanie brzmi czemu facet ma z---------ć pół życia żeby dojść do takiego poziomu, a potem dzielić się tym po połowie? Nie ważne ile się zarabia zawsze
Druga sprawa, dom bez dzieci i nie pracowanie? Jakie kuchwa lenistwo... Zawsze możesz się przebranżowić by robić cos co lubisz. Chyba, że nic umiesz, nie interesujesz sie niczym.
Wyspać się, mieć domek i psa (dzieci to nie wiem sama)
Ach! No i ugotować obiad.
I wywietrzyć dom!
I wypielic ogródek, usiąść pod drzewem i słuchając ptaków relaksować się.
@AnonimoweMirkoWyznania: Wyobraz sobie, ze wielu facetow rowniez o tym marzy. Niestety spoleczenstwo jest tak poukladane, ze tylko jedna plec jest w stanie realistycznie takie marzenia spelniac.
@krave
@Kerrigan
@MinnieMouse0
@AnonimoweMirkoWyznania: ja p------ę, ale kwikłem xD typowe zawistne grażyny, betonowe mózgi w których się nie mieści koncepcja
@biblee: już abstrahując od tego że feminizm ma kilka fal, które nawet potrafią sobie przeczyć w niektórych aspektach, to nie wiem skąd założenie że feminizm z definicji jest antykapitalistyczny. Urojenia
Polecam doczytać o zmianach społecznych i ich przyczynach, bo pisanie że to dzięki jakiemuś "feminizmowi" kobiety zaczęły masowo pracować i otrzymywać pieniądze to niestety mit. Podpowiem Ci że kluczowy jest tu okres po I wojnie światowej
Tak samo nie "feminizm" sprawił że kobiety dostały prawo głosu. Przykro
Ogsanianie duzego domu z dziecmi to o----------e sie?
Ja wiem ze wyzwolone grazyny w pracy za 2100 netto itp xD
Ale jednak sorry, ogarnianie pustej kawalerki to jedno, ogarnianie domu z dziecmi to drugie. To drugie o-----------m sie na pewno nie jest, na pewno mniej niz siedzenie 8 godzin na kompie w gowno kadrach z czego przez 5 godzin ogladasz demotywatory