Wpis z mikrobloga

Pytanie do Was o kawiarniano-jedzeniowe miejsce w okolicy Olszy/Ronda Barei, tych rejonów. Koleżanka będzie w delegacji w Krakowie i mamy się spotkać, na pewno będzie chciała coś zjeść, ja z kolei pewnie jak zawsze będę na głodzie słodyczowym. Normalnie poszłybyśmy do centrum, ale tak się składa, że wyjątkowo bardziej pasuje nam taka lokalizacja (będzie wieczór, będzie głód po pracy, a ten rejon wypada nam obu dość blisko).

Jest tam coś jadalnego w okolicy?

#krakow #gastronomia #gdziezjescwkrakowie #kawiarnia #restauracja #jedzenie
  • 15
@kasiknocheinmal: Innych miejsc, klimatycznych, "na poziomie" - nie spotkasz. Na Złotego Wieku jest jeszcze "Pod Złotym liściem ale to już dalej o 4 przystanki. Knajpa spoko, nie jest mordownią, żarcie bardzo dobre, ale przychodzą tam też osiedlowe ziomki. Ponadto zostają Ci bistra w korpo - tyle. Znam te rejony jak własną kieszeń.
jestem tam prawie codziennie

@marcel_pijak: od tego trzeba było zacząć ;) Normalnie te galeriowe strefy gastronomiczne są paskudne, ludzie chodzą z zakupami między jedzeniem, hałas, trzeba się drzeć, żeby się usłyszeć, dlatego tak bardzo nie chciałam. A że galerii nie lubię, to nawet tam nie byłam i nie wiedziałam, że jest inaczej. Dziękuję :)

To drugie jutro po drodze z pracy obejrzę, bo mam kwadrans na nogach. O. I się coś
@marcel_pijak: ta cucina aperta lipa mocno. Jedzenie dobre i tyle, ale no #!$%@? policzyli mi 40 zl za pizze parme xd

Takze odradzam, bo taka sams mozna zjesc za 24 zl na glowe albo za 28 mega pyszna w en plato