Aktywne Wpisy
Marvel7 +677
#apple #iphone #rozdajo #laptopy #pcmasterrace
Apple MacBook Pro 2023 16" Laptop 512GB do rozdania nie używam leży tylko w szafie. Wysyłka na własny koszt! Plusują wszyscy oprócz: @anita-kowalewka i @WykopX i czarna lista. Losowanie jakoś pod koniec tygodnia. Plusy zbieramy do jutra do godziny 16:00 czasu Dubajskiego. Zostaw komentarz ''Biorę udział MacBook Pro 2023 16'' Będzie łatwiej mi losować. Powodzenia mireczki!
Apple MacBook Pro 2023 16" Laptop 512GB do rozdania nie używam leży tylko w szafie. Wysyłka na własny koszt! Plusują wszyscy oprócz: @anita-kowalewka i @WykopX i czarna lista. Losowanie jakoś pod koniec tygodnia. Plusy zbieramy do jutra do godziny 16:00 czasu Dubajskiego. Zostaw komentarz ''Biorę udział MacBook Pro 2023 16'' Będzie łatwiej mi losować. Powodzenia mireczki!
FrozenShade +555
Postaram się krótko:
3 lata temu kobieta się wyprowadziła i zabrała dzieci. Jakieś 2-3 dni później starsza córka (miała wtedy niecałe 10 lat) wróciła mówiąc, ze nie chce mieszkać z matką (wyprowadziła się, ze względów technicznych do mieszkania klatkę obok).
Rozpoczęła się sprawa w sądzie - ona chce dzieci u siebie i alimenty 4k. Ja mówię - nie, Lena mieszka ze mną, o kasie możesz pomarzyć.
Przez 2 lata boksowaliśmy się w
3 lata temu kobieta się wyprowadziła i zabrała dzieci. Jakieś 2-3 dni później starsza córka (miała wtedy niecałe 10 lat) wróciła mówiąc, ze nie chce mieszkać z matką (wyprowadziła się, ze względów technicznych do mieszkania klatkę obok).
Rozpoczęła się sprawa w sądzie - ona chce dzieci u siebie i alimenty 4k. Ja mówię - nie, Lena mieszka ze mną, o kasie możesz pomarzyć.
Przez 2 lata boksowaliśmy się w
Jadę, z przeciwka jedzie tir i zaczyna z niego lecieć lód na samochody jadące za nim i na mnie. Już raz oberwałam tak, że maska i zderzak były do wymiany. Zawracam na skrzyżowaniu, na którym leży pełno lodu. Dosłownie pełno, nic tylko brać łyżwy i śmigać.
Gonię tego tira, cały czas z niego leci lód, ludzie zjeżdżają na pobocze i na sąsiedni pas, żeby nie oberwać. W końcu wyprzedzam gwiazdora, zaczynam hamować, po dłuższym czasie nasz gwiazdor w końcu stanął. Razem ze mną zatrzymało się pięć aut, każdy zaczął krzyczeć na biednego kierowcę. Droga przez moment była całkowicie zablokowana, bo auta stały na całej szerokości, żeby uniemożliwić mu odjechanie.
Dzwonię na policję, miły pan przyjął zgłoszenie, podałam mu wszystkie dane. Policja jedzie.
Pan tirowiec stwierdza, że nie ma czasu na takie głupoty (!) i wsiada do swojego wozu z zamiarem odjechania, jednak chyba ktoś mu przez telefon dobrze poradził i nie pojechał. W zamian za to wysiadł i zaczął robić mi zdjęcia, żeby "pokazać kolegom na kogo mają uważać". Uśmiechnęłam się najładniej jak potrafiłam :)
Nie było żadnego tłumaczenia, że nie odśnieżył BO NIE MA GDZIE I NIE BĘDZIE NARAŻAŁ SWOJEGO ŻYCIA WCHODZĄC NA NACZEPĘ, CO JEST WBREW PRZEPISOM BHP (czyli nie był into wykop). Miał pretensje o to, że nie zatrzymałam go kilometr dalej, gdzie zaczyna się teren zabudowany, "bo tam i tak bym zwalniał". Zupełnie nie rozumiał, że z każdym przejechanym przez niego metrem prawdopodobieństwo, że ktoś zginie, wzrastało.
Czekając na policję pan zaczął potrząsać plandeką, żeby jak najwięcej lodu spadło.
Policja przyjechała, tirowiec jest biedniejszy o 300 złotych. 0 punktów karnych.
Sami oceńcie, czy jest to kara adekwatna do zagrożenia życia, jakie stworzył.
#czujedobrzeczlowiek bo może ktoś dzięki tej akcji uniknął obrażeń, śmierci, albo uszkodzenia samochodu
#polska #ciezarowki #tir #kierowcy #logistyka #transport #zima
Komentarz usunięty przez autora
Jak większość kar dla kierowców.
@janekplaskacz: zwłaszcza dla rowerzystów są za niskie.
Przede wszystkim powinni zabierać prawo jazdy - wówczas takie tępe typy jak ty miałyby czas przemyśleć co robią nie tak.