Wczoraj jeden Mirek wrzucił starą, znalezioną pocztówkę. Ja też znalazłem. Nie mam pojęcia co jest na niej napisane. Może komuś się uda to rozszyfrować? (✌゚∀゚)☞
Mam sporo takich kartek. Co ciekawe, jakieś 5 lat temu sporo sprzedałem na Ebayu i Alledrogo. Szczególnie Niemcy rzucają się na takie karteczki. Mam jeszcze z 500 chyba i kiedyś je opchnę. Skąd je mam? Dziadek zbierał przez ponad 50 lat.
@elsky: ja rozszyfrowlem: Meine Lieben! Vielen Dank für die Karte. Die Koffer und die Schachtel (Hutschachtel) sind da und nun warten wir noch auf euch und freuen uns schon. Schreib noch eine Karte mit welchem Zug ihr kommt. Wir kommen an die Bahn denn da uns findet man nicht so leicht. Auf ein frohes Wiedersehen und herzliche Grüße Tante Juta und Onkel Walter.
Tlumaczenie: moi kochani. Dziękuje za pocztówkę. Bagaże
@elsky: Dobry wieczór. Coś się... coś się popsuło i nie było mnie słychać, to powtórzę jeszcze raz. Wynik wyborczy KWW Stonogi to jest jakaś porażka, ja myślę że to polskie, k---a głupie społeczeństwo, te k---a banda imbecyli która głosowała na tych k----w karakanów z PiSu to jest jakieś k---a nieporozumienie. Jeśli tyle dla was znaczy... jeśli tyle dla was znaczy, ludzie takie zaangażowanie społeczne, jak moje gdzie postawiłem moją rodzinę,
co jest na niej napisane. Może komuś się uda to rozszyfrować? (✌ ゚ ∀ ゚)☞
#kiciochpyta #pytaniedoeksperta #pomocy
#niemcy #ciekawostki #ciekawostkihistoryczne #ciekawostkizniemiec
To w nawiasie to chyba będzie Faltschachtel - składany karton aczkolwiek ja częściej słyszałem Pappschachtel.
Meine Lieben! Vielen Dank für die Karte. Die Koffer und die Schachtel (Hutschachtel) sind da und nun warten wir noch auf euch und freuen uns schon. Schreib noch eine Karte mit welchem Zug ihr kommt. Wir kommen an die Bahn denn da uns findet man nicht so leicht. Auf ein frohes Wiedersehen und herzliche Grüße Tante Juta und Onkel Walter.
Tlumaczenie: moi kochani. Dziękuje za pocztówkę. Bagaże
Komentarz usunięty przez autora