Wpis z mikrobloga

@lubielizacosy:

Pani w szkole pyta Jasia kim chce zostać w przyszłości.
Jasiu mówi:
- Proszę pani ja chce zostać menelem. Niech pani pomyśli zero ZUSU, podatków, NFZ się tobą nie interesuje.
Dwadzieścia lat później Jasiu spogląda z 8 piętra swojego hotelu w Dubaju na szereg nieruchomości i mówi.
- Kurna! Gdzie popełniłem błąd!?
  • Odpowiedz
  • 41
@chudywyzyskiwacz a nie pomyślałeś, że najzwyczajniej w świecie ktoś mógł osoby starszej nie zauważyć? Jak jadę autobusem czy tramwajem to nie patrzę w drzwi i nie wyczekuję osoby, której będę miała ustąpić miejsca. Przeglądam mirko, czytam notatki, czytam książkę, do tego często słucham muzyki i mam w dupie resztę świata. Wychodzę z założenia, że jak ktoś zechce usiąść to poprosi o to.
  • Odpowiedz
@chudywyzyskiwacz: I miał do tego prawo, i nikt nie powinien go za to osądzać, 40 lat to nie jest jeszcze wiek agonalny, ludzie w tym wieku potrafią jeszcze być zawodowymi sportowcami, a to zawodowi sportowcy właśnie mają większe problemy np ze stawami.

K---a traktujecie kobiety jakby były z porcelany. Nie mogą stać, bo się k---a pokruszą na milion kawałeczków, już k---a śmierć na miejscu. Jestem za zakazem wychodzenia z domu
  • Odpowiedz
@ostry_boy ziomek, Mirków nie przekonasz do kultury. Do niektórych ludzi nie dotrze, że kobiecie czy tam starszej osobie nie musi ustąpić, ale kulturalny człowiek tak postępuje. Sama kiedyś dodałam wpis w tym temacie, to przeczytałam: kim ty jesteś, żebym oddawał ci moje miejsce? Pozdrawiam cieplutko.
  • Odpowiedz
Tylko, że tam nawet starsza pani stoi. Bez przesady.

@chudywyzyskiwacz: każdy kto jeździł metrem tak upchanym doskonale wie, że przepchanie się do miejsca i powrót z niego do drzwi jak nie jedzie się daleko zajmuje więcej czasu jak dojazd do tego miejsca. To raz. Dwa nie każdy ma oczy w dupie i dookoła głowy. Gdyby stała nad nimi pewnie któryś by się zapytał, czy nie chce usiąść.

Te p------e raczej
  • Odpowiedz
@portugalka: jak potrzebujesz miejsca to możesz się zapytać o to, gwarantuję ci, że więcej jak 2 facetów pytać się nie będziesz musieć i będziesz mieć swoje wymarzone siedzenie. W dodatku, ten siedzący nastoletni chłopak ma prawo być zmęczony i nie mieć ochoty oddawać ci wygodnego miejsca tylko dlatego, że masz dziurę pomiędzy nogami.
  • Odpowiedz
@portugalka: no tak, musze byc kulturalny na kazdym kroku, jadac autobusem, MUSZE ustapic miejsca kobiecie/osobie starszej, ktorzy i tak po powrocie do domu beda ogladac filmy na tv/seriale czy inne gowno... Wracajac z pracy po 12h na nogach w ciaglym ruchu, utapisz takiemu mezczyznie/kobiecie miejsca czy STARSZEJ PANI tylko i wylacznie dlatego, ze jest stara? W np Hiszpanii, wsiadajac do autobusu, zajmujesz WOLNE miejsce i tak juz jedziesz, nie ma
  • Odpowiedz
@Szimu: ja jeżeli widzę puste miejsce w komunikacji miejskiej nie ustępuje starszym osobom, jeżeli nie ma wolnych miejsc - jak najbardziej. Kobietom w ciąży zawsze. Młodym, dynamicznym studentkom natomiast nie ustępuje i nie czuje takiej potrzeby
  • Odpowiedz