Wpis z mikrobloga

@Yrrrr: Raz byłem świadkiem sytuacji, gdzie kobieta poprosiła jakiegoś gnojka o ustąpienie miejsca (taka ok. 40 +), a on ją kompletnie zignorował. Ustąpił jej starszy dziadek. Nie dziwie się, że starsi mężczyźni mają większe branie. Takt i klasa są jednak pociągające.
  • Odpowiedz
@farmaceut: Mam. Z tym, że ja opisałem sytuację, w której pani poprosiła o miejsce. Mój pierwszy komentarz odnosił się do tego, że bycie kobietą nie jest chorobą, ale bycie starą kobietą/mężczyzną może się z chorobą łączyć.
@Yrrrr: ? Nie zaprzeczyłem temu przecież i zgadzam się z Twoim komentarzem... Mógł zwrócić uwagę osobiście, nie posiłkując się internetem.
  • Odpowiedz
@ostry_boy: szanuję samców alfa którzy nie tracą cennych sił na jakieś stanie w autobusie. Ludzie w wieku produkcyjnym powinni być świadomi że komunikacja miejska to nie koncert życzeń i płeć ani wiek nie mają żadnego znaczenia.
  • Odpowiedz
samo równouprawnienie nie oznacza, że mamy zachowywać się tak, jakbyśmy nie mieli klasy

@chudywyzyskiwacz: Dlaczego ja mam ustępować osobie, która wg. ideologii feminizmu jest mi absolutnie równa? Tylko dlatego, że posiada pochwę zamiast penisa? Ustąpić to ja mogę swojej dziewczynie, koleżance jak poprosi, osobie starszej i schorowanej, kobiecie w ciąży, komuś poruszającemu się o kulach, albo po prostu komuś, kto się źle poczuł. To jest bycie gentlemanem - pomoc osobom słabszym
  • Odpowiedz