Wpis z mikrobloga

Hej,

Dziś zapraszam do zapoznania się i wykopywania mojego najnowszego przepisu na Tiramisu. Wbrew pozorom jest to deser stosunkowo szybki i łatwy w przygotowaniu.

Osobom, które nie śledzą tagu chciałem też przypomnieć, że w weekend opublikowałem wpis dotyczący sposobu przechowywania ciasta na pizzę. Wracając do przepisu na Tiramisu to autorem tym razem nie jestem ja, a mój różowypasek. Przepis jest prosty i zepsuć można go chyba tylko na własne życzenie (dając np. zwykłe biszkopty zamiast savoiardi z czym zdarzyło mi się spotkać).

Jeśli macie jakieś pytania lub uwagi pytajcie tutaj, w wiadomości prywatnej lub w komentarzach. Każdemu postaram się pomóc w miarę posiadanej wiedzy i umiejętności.

W przyszłym tygodniu z racji, że w ostatnim głosowaniu było niemal równo zajmiemy się włoskimi klasycznymi przepisami na pizzę, będzie ich łącznie około 10. W dzisiejszej ankiecie proszę o głosowanie na to czym mam zająć się za dwa tygodnie czyli w okolicach 7 lutego. Do wyboru coś czym będziecie mogli zaskoczyć swojego niebieskiego lub różowego w nadchodzące walentynki, włoskie drinki, pasta arrabita albo lasagne bolognese. W komentarzach lub prywatnych wiadomościach możecie pisać mi również swoje propozycje, na to czym powinniśmy zająć się w przyszłości.

Osoby, które chcą, aby wołać je do kolejnych przepisów proszę o plusowanie komentarza poniżej.

Pozdrawiam i życzę miłego dnia!

_______________________________________________
Wołam zainteresowanych, którzy wyrazili chęć wołania. Jeśli ktoś nie chce być wołany proszę o wiadomość prywatną.

PS Jak chcecie można też obserwować tag #kuchniamg78, gdzie trochę częściej będą pojawiać się jakieś przepisy.
MG78 - Hej, 

Dziś zapraszam do zapoznania się i wykopywania mojego najnowszego prz...

źródło: comment_gxRRy8PzzPjGjX7dIjQUfDi4itJ4r8HV.jpg

Pobierz

O CZYM CHCIELIBYŚCIE PRZECZYTAĆ ZA DWA TYGODNIE (ok 7 lutego)?

  • przepis na walentynkową niespodziankę 23.5% (842)
  • włoskie drinki 14.5% (521)
  • lasagne bolognese 39.2% (1405)
  • pasta arrabita 14.8% (530)
  • coś innego 7.9% (283)

Oddanych głosów: 3581

  • 62
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MG78: Powiesz dlaczego ubijasz żółtka jaj na najniższych obrotach? To ma jakieś znaczenie? Rozumiem że przy łączeniu żółtek z mascarpone miksujemy wolno żeby nam to nie opadło, ale wcześniej? Nie chcę się czepiać, po prostu jestem ciekawa ;)
  • Odpowiedz
@MilowyLas: Co do żółtek to muszę spytać różowego. Co do Amaretto to nigdy nie zastąpiłem go żadną wódką ani niczym w tym stylu ;) W niektórych przepisach jest tylko kawa, więc może tak spróbuj jeśli nie chcesz używać amaretto. Chociaż według mnie ono dodaje dużo smaku temu deserowi
  • Odpowiedz
@MG78: Po Twoim przepisie na carbonarę, który zerżnąłeś kropka w kropkę z filmiku jakiegoś zajebistego kucharza nie prościej byłoby gdybyś wstawiał rzeczone filmy miast pośrednio kraść kontent?
  • Odpowiedz