138kg ~10% BF, łapa 52/53 na żyle, udo...69cm xD Bocian w natarciu. Redukcja jeszcze z 2 tygodnie aż załatwię wszystkie sprawy, więc zahaczy się o jednocyfrowy BF lol.
Biedni NĘDZARZE... ile ja się nasłuchałem o TRUDACH redukcji, że nie redukuję bo to TAKIE TRUDNE, tyle wyrzeczeń, taką TWARDĄ PSYCHIKĘ trzeba mieć. Pffff. Nie operujemy na tym samym levelu.
Ta redukcja to był BANAŁ, spacerek i ziewanie. Zrobiło się samo nawet nie wiem kiedy i nie wiem jak. Nie liczyłem kalorii, odpoczywałem od ciężkich treningów, a do tego skupiłem się mocno na życiu i załatwianiu męczących i frustrujących spraw których się mnóstwo uzbierało. A nadal czuje się ŚWIETNIE i jeszcze wiem że mógłbym kilka % bf-a zbić jakbym chciał. I pomimo takiego zbicia kilogramów CAŁY CZAS czuje się świetnie, pełen energii i chęci do życia. Śmiałem się już kiedyś gdy ktoś mi mówił o trudach redukcji, w czym to ma być niby trudne? Okazało się że to było ŁATWIEJSZE niż nawet zakładałem, i już naprawdę tylko moje politowanie wzbudza gdy słyszę jak ktoś opowiada jaka to ciężka jest redukcja xD A no tak to ta GENETYKA i dlatego tak łątwo poszło, inni mają 10x ciężej, okej lol.
#chudnijzwykopem Niezbędna w tym była pomoc @Kasahara tak naprawdę to wyłącznie zasługa jego wiedzy i doświadczenia, ja po prostu wykonywałem wszystko co mi powiedział, nie było męczenia się z dietą z liczeniem kcal, z nudnymi posiłkami, ta redukcja nie wyglądała jak typowa redukcja którą serwują KUGLARZE MOTŁOCHU, to był przyjemny spacerek żeby sobie odpocząć od trudów prawdziwego treningu.
Dobra teraz trening.
Niczego się nie boimy i nie wstydzimy, nawet kobiecych ciężarków :P Więc wrzucam pierwszy trening siadów i ciągów po 4 miesiącach bez tych ćwiczeń (no kilka dni wcześniej zrobiłem kilka siadów 90kg xD) Wszystko na dużym luzie i ogromnym zapasie robione, od tak żeby się poruszać.
Ogólnie plan jest taki że siady i ciągi będą robione bardzo lekko, bez ciśnięcia w tym roku, mocny priorytet wyciskania, bo planuje starty na zawodach w wyciskaniu jesienią. Redukcje kończę i chce w pełni wykorzystać odbicie więc przez kilka miesięcy mocne skupienie na hipertrofii, nie myśląc zupełnie o sile, mnóstwo pompowania treningi 6x w tygodniu, dużo asyst i izolacji. Wyciskać przez ten okres będzie ale też raczej na większe zakresy powtórzeń i z dużym zapasem, żeby przyzwyczaić się do nowych dźwigni i opanować ruch, bo teraz jestem cały rozlatany a wyciskanie stało się "obce". A siły pójdą w asysty.
Ciężko snuć jakieś dalekie plany, skupiam się na najbliższych miesiącach, jedna rzecz jest pewna MUTACJA która się wydarzy przez ten okres :) Plan jest dodać ogromną ilość masy bez ulewania się, czyli dieta czyściutka zostaje i zostaje także 3,5h cardio tygodniowo.
O koksie się nie rozpisuję, ale ujmę to tak, gdybym wrzucił to co będzie teraz grane, usłyszałbym od niejednego "eksperta" że na Mr Olympia nikt tyle nie bierze :) Nie będzie to mało, ale też jeszcze nie pod korek, rozsądnie bym powiedział jak dla mutanta lol.
Cały trening
Deadlift 5x5 120kg Paused Squat 5x5 120kg Nordic ham curls band asisted 3x10 1leg ham curls 3x12 Band ham curls 3x25
@IntruderXXL: a nie jest tak, że dla naturala redukcja jest mega cieżka? a jak bijesz testo to jest łatwiej? bo nie wiem czy zszedles calkowicie czy nie, ale i tak gratulacje
nie wiem czy zszedles calkowicie czy nie, ale i tak gratulacje
@Adiog: Mordo z tego się nie schodzi NIGDY. To jest wybór do końca życia już. Różnica taka że dla naturala to będzie łatwo do nie wiem strzelmy 13-15% a potem ciężko i tyle. No i różnica w nabiciu, rozmiarze rzecz jasna
Pytam bez złośliwości, czemu tylko 120kg DL, wyglądasz jakbyś tyle jedną ręką podnosił
@AhoCorasick: Chodziło o ruch po prostu, wzorzec ruchowy, pierwszy raz ciąg robiłem od 4 miesięcy, więc totalnie na luzie, byle by pomachać sobie technikę sprawdzić.
@IntruderXXL: ogólnie to cię lubię, ale moment w którym zacząłeś kłuć dupsko powinien być momentem w którym powinieneś przestać się porównywać do reszty, a już na pewno z nich wyśmiewać xD
Co zrobisz kolejne - wystąpisz na motorowerze w tour de pologne i będziesz się śmiał że co takiego trudnego w pedałowaniu? XD
powinien być momentem w którym powinieneś przestać się porównywać do reszty, a już na pewno z nich wyśmiewać xD
@conamirko: Ojjj ty chyba krótko czytasz moje wpisy :) Ja się nie śmieje z prawdziwych naturali, ludzi którzy zaczynają z siłownią i mają problemy z treningami czy dietą, ich wspieram zawsze. Ja się śmieje z tych którzy opowiadają bzdury, dopisują sobie ile ich to wszystko poświęceń i wysiłku kosztuje i ojej
Biedni NĘDZARZE... ile ja się nasłuchałem o TRUDACH redukcji, że nie redukuję bo to TAKIE TRUDNE, tyle wyrzeczeń, taką TWARDĄ PSYCHIKĘ trzeba mieć.
Pffff. Nie operujemy na tym samym levelu.
Ta redukcja to był BANAŁ, spacerek i ziewanie. Zrobiło się samo nawet nie wiem kiedy i nie wiem jak. Nie liczyłem kalorii, odpoczywałem od ciężkich treningów, a do tego skupiłem się mocno na życiu i załatwianiu męczących i frustrujących spraw których się mnóstwo uzbierało. A nadal czuje się ŚWIETNIE i jeszcze wiem że mógłbym kilka % bf-a zbić jakbym chciał. I pomimo takiego zbicia kilogramów CAŁY CZAS czuje się świetnie, pełen energii i chęci do życia. Śmiałem się już kiedyś gdy ktoś mi mówił o trudach redukcji, w czym to ma być niby trudne? Okazało się że to było ŁATWIEJSZE niż nawet zakładałem, i już naprawdę tylko moje politowanie wzbudza gdy słyszę jak ktoś opowiada jaka to ciężka jest redukcja xD
A no tak to ta GENETYKA i dlatego tak łątwo poszło, inni mają 10x ciężej, okej lol.
#chudnijzwykopem Niezbędna w tym była pomoc @Kasahara tak naprawdę to wyłącznie zasługa jego wiedzy i doświadczenia, ja po prostu wykonywałem wszystko co mi powiedział, nie było męczenia się z dietą z liczeniem kcal, z nudnymi posiłkami, ta redukcja nie wyglądała jak typowa redukcja którą serwują KUGLARZE MOTŁOCHU, to był przyjemny spacerek żeby sobie odpocząć od trudów prawdziwego treningu.
Dobra teraz trening.
Niczego się nie boimy i nie wstydzimy, nawet kobiecych ciężarków :P Więc wrzucam pierwszy trening siadów i ciągów po 4 miesiącach bez tych ćwiczeń (no kilka dni wcześniej zrobiłem kilka siadów 90kg xD) Wszystko na dużym luzie i ogromnym zapasie robione, od tak żeby się poruszać.
Ogólnie plan jest taki że siady i ciągi będą robione bardzo lekko, bez ciśnięcia w tym roku, mocny priorytet wyciskania, bo planuje starty na zawodach w wyciskaniu jesienią. Redukcje kończę i chce w pełni wykorzystać odbicie więc przez kilka miesięcy mocne skupienie na hipertrofii, nie myśląc zupełnie o sile, mnóstwo pompowania treningi 6x w tygodniu, dużo asyst i izolacji.
Wyciskać przez ten okres będzie ale też raczej na większe zakresy powtórzeń i z dużym zapasem, żeby przyzwyczaić się do nowych dźwigni i opanować ruch, bo teraz jestem cały rozlatany a wyciskanie stało się "obce". A siły pójdą w asysty.
Ciężko snuć jakieś dalekie plany, skupiam się na najbliższych miesiącach, jedna rzecz jest pewna MUTACJA która się wydarzy przez ten okres :) Plan jest dodać ogromną ilość masy bez ulewania się, czyli dieta czyściutka zostaje i zostaje także 3,5h cardio tygodniowo.
O koksie się nie rozpisuję, ale ujmę to tak, gdybym wrzucił to co będzie teraz grane, usłyszałbym od niejednego "eksperta" że na Mr Olympia nikt tyle nie bierze :) Nie będzie to mało, ale też jeszcze nie pod korek, rozsądnie bym powiedział jak dla mutanta lol.
Cały trening
Deadlift 5x5 120kg
Paused Squat 5x5 120kg
Nordic ham curls band asisted 3x10
1leg ham curls 3x12
Band ham curls 3x25
#strongaf #silownia #mirkokoksy #mikrokoksy #sport #dieta #pokazforme
@Adiog: Mordo z tego się nie schodzi NIGDY. To jest wybór do końca życia już. Różnica taka że dla naturala to będzie łatwo do nie wiem strzelmy 13-15% a potem ciężko i tyle. No i różnica w nabiciu, rozmiarze rzecz jasna
@IntruderXXL: w którym miejscu mierzysz udo? Ja przy <78kg mam 64 xD
źródło: 2025-02-05 18.38.20
Pobierz@lisku_chytrusku: Plus minus tak.
Chłop jak dab, a ja nawet nie jestem w stanie 1 pompki zrobić xD
@AhoCorasick: Chodziło o ruch po prostu, wzorzec ruchowy, pierwszy raz ciąg robiłem od 4 miesięcy, więc totalnie na luzie, byle by pomachać sobie technikę sprawdzić.
Co zrobisz kolejne - wystąpisz na motorowerze w tour de pologne i będziesz się śmiał że co takiego trudnego w pedałowaniu? XD
@conamirko: Ojjj ty chyba krótko czytasz moje wpisy :) Ja się nie śmieje z prawdziwych naturali, ludzi którzy zaczynają z siłownią i mają problemy z treningami czy dietą, ich wspieram zawsze.
Ja się śmieje z tych którzy opowiadają bzdury, dopisują sobie ile ich to wszystko poświęceń i wysiłku kosztuje i ojej