Aktywne Wpisy
Futerix +106
U mojego dziecka w szkole postawili automat ze słodyczami, są snikersy, chipsy i cola itp. Do automatu kolejka jak za dawnych czasów, małe dzieci stoją z nosami przyklejonymi do szyby, woźna pilnuje, żeby się automat nie #!$%@?ł, no cyrk po prostu. Mój dzieciak mnie dzisiaj prosił, czy może jutro wziąć do szkoły pieniążka i sobie coś wybrać. Staraliśmy się go wychowywać bez słodyczy, wpajać zasady zdrowego żywienia, ale wszystko wydaje mi się
thority +1676
Jeżeli Wyspy Owcze strzelą dziś nam gola, to losowy plusujący mirek (nie z czarnej listy) dostanie 2137 zł.
#mecz
#rozdajo
#reprezentacja
#mecz
#rozdajo
#reprezentacja
#ciekawostki
@SpalaczBenzyny: Nie, to tylko moja opinia nawiązująca do tychże faktów. Bez obrazy, ale skoro już ze mną rozmawiasz mógłbyś ruszyć odrobinę głową? Tak przynajmniej troszeczkę, co by nie zadawać głupich pytań, odpowiadać na nie samemu, #!$%@?ąc to wszystko lennym? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
O prawdopodobieństwie nacisków i presji na pilotów świadczy chociażby
Komentarz usunięty przez autora
Biorąc pod uwagę, że nie mamy materiału audio-video z kokpitu, można tu mówić co najwyżej o prawdopodobieństwie. Skąd ta ABSOLUTNA pewność?
No a moim zdaniem katastrofa była prawdopodobnie wynikiem
Uczczenie zbrodni katyńskiej to "zupełnie cywilna impreza"? Zupełnie cywilną imprezą to jest Comic-con, a nie rocznica ludobójstwa na wojskowych oficerach. Na pokładzie oprócz cywili byli niemal wszyscy zwierzchnicy polskich sił zbrojnych, chyba nawet bezpośredni przełożeni pilotów.
Absolutnie nie wierzysz, że na pokładzie
@SpalaczBenzyny: ale ty upraszczasz trochę. Chodzi o to, że niedoszacował zagrożenia. Pilot poprzedniego lotu mówił, że #!$%@? ale dał radę, powinien być w stanie chociaz spróbować. Doświadczony Błasik (jakby nie patrzeć coś tam wiedział o lotach) też mówił, ze da radę spróbować.
On pod wpływem presji i informacji które dostawał (mówiono o #!$%@?
Polecam zwiedzić całe muzeum :)
Bo zobacz - ocena sytuacji przez pilota powinna być jednoznaczna - zbyt ryzykowne. Natomiast on przeszacował ryzyko z powodu wielu czynników, jednym z nich była presja
Domyślam się, że wojsko to wojsko i choćby mieli i b777 to pewnie sterylnego kokpitu się nie doczekają, ale no proszę Cię. Grubo poniżej minimów, doświadczenie w takich podejściach powiedzmy
Czy ktoś w temacie mógłby to potwierdzić ?