Wpis z mikrobloga

https://video-frt3-2.xx.fbcdn.net/v/t42.1790-2/27108615_1768837839855000_1211459224496766976_n.mp4
Nie wiem jak to inaczej załączyć.

Dla mnie wina nie jest oczywista. Wyglada jak zamulator wjeżdżający na lewy pas i wyprzedzający 92 kmh auto jadace 90kmh. BMW musialo uciekac, awaryjne hamowanie jeszcze przed uderzeniem. Ktos wie co ustalila policja? #pierwszenstwoprzejazdu #wypadek #autostrada #lodz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@patrol798: rozwiń myśl. Jedziesz (prujesz jak dzik) lewym pasem bmw, widzisz 200m przed sobą dwa auta na prawym pasie, jedno nagle wyjeżdża na lewy pas. Walisz centralnie w dupe zawalidrodze czy robisz unik "może się uda"? Kierowca wolał unik, zajechanie drogi jest dla mnie wysoce prawdopodobne
  • Odpowiedz
Między zjechaniem filmującego na lewy pas, a zderzeniem minęło 5s.

Jeśli zakładamy Twoją wersję oznacza to, że BMW po 5s hamowania jechał 200km/h, czyli prędkość początkowa BMW musiałaby wynosić około 380km/h.
A w chwili kiedy filmujący wykonał swój manewr BMW jadąc 380km/h musiałoby znajdować się ponad 400m za filmującym.
Raczej te liczby się zupełnie nie zgadzają.

BMW
  • Odpowiedz
@hellfirehe: @SurowyOjciec: @Grubsztyk: film, który załączyłem był krótszy i nie bylo dokładnie widać. Zobaczylem też, że nagrywający to jakas p---a za kółkiem ( ͡° ͜ʖ ͡°) te 5 czy 8 sekund powinno wystarczyc przynajmniej do zrownania ze Skodą, a on sie nawet do niego nie zbliżał. Wina BMW wydaje sie być pewniejsza niż sądziłem na początku, jednak nagrywający też powinien miec jakiś
  • Odpowiedz
@ostulemijo: Wyprzedzająca to też p---a, zgadza się. W---------e zachowaniu, powolna jazda na lewym pasie. Ale ten w BMW przy odrobinie, powtarzam odrobinie koncentracji, wyhamował by z palcem w dupie. Widocznie pisał SMSa podczas jazdy.
  • Odpowiedz
@SurowyOjciec: wziąłeś pod uwagę to że są też inni kierowcy niż podejrzewam tacy jak ty z mentalnością "lewy pas tylko dla mnie bo jade tysioncpieńćsetstodziewięćset". Nagrywająca wykonała manewr prawidłowo. Cwel miał mase czasu na hamowanie plus to że z---------ł, wina wyłącznie jego. Szkoda że trafiło na skodzinkę z rodziną, a nie na tira.
  • Odpowiedz