Wpis z mikrobloga

Jak bardzo zlym pomysłem jest zakup kontenera mieszkalnego z Chin? XD

Potrzebuję na szybkości gotowego domku letniskowego. Podobne oferty są też w Polsce, ale około 4x drożej. Pytanie tylko, czy taka transakcja z chińczykami nie jest ciut zbyt ryzykowna?

#pytanie #chiny #aliexpress #alibaba #budownictwo #dom #pieniadze
pogop - Jak bardzo zlym pomysłem jest zakup kontenera mieszkalnego z Chin? XD

Potrze...

źródło: Screenshot_20260326_233557_Alibabacom

Pobierz
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pogop: Przy takiej grubszej kasie to zwracaj uwagę na te drobne znaczki typu CE - bo przy braku to może się okazać że w ogóle towar nie będzie mógł być wpuszczony do UE ze względu na brak certyfikacji. Pytałbym raczej gdzieś w firmach zajmujących się tym zawodowo (agencje celne?) a nie na Wykopie - to nie 500 PLN.
  • Odpowiedz
@derivatives: tia oferta na priv i pierwsze co zrobi Chińczyk to zaproponuje sprzedaż poza stroną internetową tzn. przelew bezpośrednio na jego konto bankowiec z pominięciem platformy sprzedażowej i wtedy nie jesteś już chroniony. Co do „ochrony” ze strony Alibaba to też nie jest to 100% pewne bo są sposoby aby to obejść.
  • Odpowiedz
@pogop: Nie rób tego ta cena jest nierealna no chyba że to tylko koszt transportu xd.Mieszkam w Chinach i zajmuje się pomocą w imporcie a temat takich domków przerabiałem wielokrotnie.
LuckyStrike - @pogop: Nie rób tego ta cena jest nierealna no chyba że to tylko koszt ...
  • Odpowiedz
Znaczek CE z Chin oznacza China export

@elukubracja_depresji: Ale przecież nie chodzi o to, by była sama nadrukowana etykieta (bo to zrobią za kilka juanów na drukarce) - a faktycznie zrealizowane CE. Akurat branży budowlanej nie znam - ale przy elektronice jest to często realizowane przez badania w zewnętrznej firmie (jest podany numer badania i można dotrzeć do pełnych wyników!) - a sam sprzedawca jedynie potwierdza to badanie znaczkiem CE.
  • Odpowiedz
  • 0
@pogop: Nie rób tego ta cena jest nierealna no chyba że to tylko koszt transportu xd.Mieszkam w Chinach i zajmuje się pomocą w imporcie a temat takich domków przerabiałem wielokrotnie.

@LuckyStrike: Pokaż mi swoje towary ;) To Twój filmik? Jak coś to byłbym zainteresowany uczciwym importem o ile oczywiście będzie i tak sporo taniej niż w Polsce.
  • Odpowiedz