Wpis z mikrobloga

• 12
Mam dylemat. Znajoma jest mi winna stówe już jakiś czas a dziś dzwoni do mnie, że niby komornika miała i kilka k za zaległe mandaty musi zapłacić dziś i czy jej nie pożyczę. Możliwe, że komornik musi dostać kasę na już czy te kilka dni jeszcze poczeka? Pożyczylibyście? #pytanie
  • 48
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ja kiedyś pożyczyłem koledze, potem okazało się że zrobił piramidę zadłużenia i kolejnymi spłacał poprzednie. Miałem mu już ręce łamać ale jego rodzice oddali mi hajs. Potem się okazało że student potrafi zadłużyć się na 6 cyfrową kwotę a ręce połamał mu ktoś inny xD
  • Odpowiedz
@srantus: durny pomysł, płacić kobiecie za s--s? Tak jakby ona nie miała z tego przyjemności, nie dość że dostałaby kasę to jeszcze s--s, może jeszcze kluczyki od mieszkania jej dać i pierścionek?
@venad: Na "zastaw" też nie dawaj jej kasy, zostaniesz potem z jakimś szitem, kasy nie odzyskasz, a jeszcze obsra Ci za plecami wymyślając niestworzone rzeczy i rozpowiadając ludziom. Jedyne sensowne posunięcie to się odciąć jak najszybciej,
  • Odpowiedz
@adgebworthy: niemożliwe. Komornik na już? Bo co? Do paki? Komornik to ściąga sam skąd może, konto zajmie, do wypłaty się przyssie. Powoli będzie sciągał aż do skutku, jemu na juz nic nie jest potrzebne.
  • Odpowiedz
@venad: najlepsze wyjście z takiej sutuacji obrazuje ponizszy dialog:
-siema stary, masz może pożyczyć śpiwór?
-a masz może oddać namiot
  • Odpowiedz
@venad: przeczytaj co wyżej napisałem. Żaden komornik nie chce od klienta gotówki, możesz spłacić oczywiście ale komornik to jest od zajmowania kont bankowych i wypłat a nie od przyjmowania gotówki. Komornik ściąga powoli i skutecznie. Na koncie zostawia 1500 zł, to samo na wypłacie, resztę zabiera i tak co miesiąc. Jak ma gotówkę to niech spłaci wierzyciela w całości bezpośrednio to zaoszczędzi na kosztach komorniczych dobre pare stówek. Bajkę ci
  • Odpowiedz
@f423r: A skąd wiesz że dla niej to przyjemność skoro OP może mieć małego, grubego i śmierdzącego. Możliwe że ta koleżanka nie ma nic do zaoferowania a skoro chce kase to nie za darmo. Co ma mu mieszkanie sprzątać ? Może faktycznie dobry pomysł z tymi kluczami.
  • Odpowiedz
@venad ja trzy miesiące temu pożyczyłem znajomej 300 zł 'do czternastej, bo portfela zapomniała'
Nie odzyskałem do dziś, prośbą, groźbą - zawsze co jej wypada i akurat nie może.
Nie pożyczaj, nie bądź głupia..
  • Odpowiedz
@venad nigdy!
Nie oddała w terminie to znaczy że jest nie wypłacalna. Przecież komorik za mandaty wchodzi po minimum pół roku więc wydaje mi się że ona to robi z premedytacją.
  • Odpowiedz