Wpis z mikrobloga

Wiara powiedzcie mi tak szczerze, dlaczego pakujecie się w Liska? Pytam po raz drugi, bo wcześniej żadnej konkretnej odpowiedzi nie dostałem, a chciałbym wiedzieć co wami kieruje. Czy to, że jest dostępny na polskiej giełdzie, czy dlatego że wasz znajomy go polecił. A może gracie od prawie roku pod jedno wydarzenie które odbędzie się za kilka miesięcy. Swoją drogą gdyby zmienili nazwę Liska na jakąś inna ile filmów/materiałów z tym projektem poszłoby do kosza.
#kryptowaluty #lisk
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@La-Flame: to wydarzenie które ma być za "kilka miesięcy" jest za miesiąc 20.02 a żadna nazwa nie będzie zmieniana. Cały projekt ma być gotowy w tym roku i będzie to projekt skończony - pod to gramy.
  • Odpowiedz
@La-Flame: Są trzy powody, z czego dwa pierwsze się z reguły nakładają:
1. Dostępność na BitBayu
2. To jedna z niewielu (lub jedyna) kryptowaluta, na temat której zrobili jakikolwiek research (najczęściej powierzchowny i tylko dlatego, że akurat była na BB, ot, uroki bycia noobem), więc czują, ze ta inwestycja jest lepsza, niż inwestowanie w nieznane. W dodatku lisk ma marketing sukcesu, który łatwo trafia do ludzi.
3. Ktoś bardziej doświadczony,
  • Odpowiedz
@La-Flame: Java script, sidechains, dapps, obecność na największej polskiej giełdzie (a tam brak dużego wyboru), możliwość kupna za PLN'y. Potencjał dużego wzrostu z racji tego, że to jeszcze nie wyszło do użytku, a relaunch się zbliża więc można zagrać długoterminowo jak i krótko pod wydarzenie.
Wszystko jest spekulacją, jak całe krypto, ale porównując ją do innych coinów które mają nawet większą kapitalizacje które wystrzeliły tylko z white papers, można stwierdzić,
  • Odpowiedz
@La-Flame: bo nie rozumieją podstaw technologii i tego jak założenia liska leżą

@blink: exit scam się zbliża

@Lisek77: JS to idiotyzm, dapps nic nowego, a to co jest nowego jest idiotyzmem (poza sidechainami, które mają być dograne też w innych krypto), bycie na giełdzie można sobie kupić i o ile nie jest się oczywistym scamem to nie ma z tym problemów. Jak na każdym szicie można
  • Odpowiedz
@blink: To co to za rebranding? Tylko logo będzie zmienione? A może cała kadra? Za miesiąc dowiesz się ze będzie w maju. Ile razy już to przekładali? A co jest ich produktem? Java script? Neo ma to i wiele innych języków. Jeżeli projekt jest skończony to jaki jest sens inwestowania? To tak jakbyś kupił telefon stacjonarny w obecnych czasach, brak rozwoju gdy twoi ziomale latają z iphonem
  • Odpowiedz
@NoMercyIncluded: Dzięki za odp
1- Też właśnie o tym myślałem. Ale jeśli w trakcie korekty wychodzisz z altów w fiaty, to równa się skarbówka. Duża grupa ludzi o tym nie wie i gdy oni wejdą w historię BB może być naprawdę grubo.
2 - Przecież oni chcą dać na giełdę future coś tam jakiś scam gorszy od bitcooooonetka xd Nie wiem czy to dobry prognostyk, ale każdy może powiedzieć, że
  • Odpowiedz
@Lisek77: Dzięki Lisek po części odpowiedziałem koledze wyżej na to co napisałeś. JS ma Neo i to pewnie ona zgarnie śmietankę. Sidechains mogą namieszać w tym roku, ale o krok dalej jest chociażby Stratis.
Masz rację czysta spekulacja. Wydaje mi się, że ona jest nakręcana przez polski yt gdzie "znawcy krypto" inwestują w ten projekt. Ich sprawa kto im płaci.
  • Odpowiedz
@xDrope: Odnoszę takie samo wrażenie jak Ty. I nie chodzi o zazdrość, bo kupowałem go w maju (sprzedałem, bo nie jest to nic ciekawego dla mnie. Ważne, że dał zarobić xd) tylko o to że to jest projekt na którym dopiero jest ogromna bańka, gdzie wiara myśli, że nikt nigdy tego nie sprzeda a im się uda to sprzedać powyżej 100$
  • Odpowiedz
@La-Flame:

To co to za rebranding? Tylko logo będzie zmienione? A może cała kadra? Za miesiąc dowiesz się ze będzie w maju. Ile razy już to przekładali? A co jest ich produktem? Java script? Neo ma to i wiele innych języków. Jeżeli projekt jest skończony to jaki jest sens inwestowania? To tak jakbyś kupił telefon stacjonarny w obecnych czasach, brak rozwoju gdy twoi ziomale latają z iphonem

Jak za miesiąc
  • Odpowiedz
@La-Flame: "nie ma co doceniać" - chodziło mi raczej o to, że nie uwierzyłem w skalę januszerki, jaka się odwali w tym sezonie. Takiej ilości głupiej kasy, wchodzącej w gówna (pół biedy, jeśli dość wcześnie, ale większość pewnie weszła w górnej części pompy i już jest stratna). Gdybym wiedział - obkupiłbym się w opór wszystkich gównocoinów "poniżej dolara". Po prostu nie przewidziałem skali owczego pędu plebsu ( ͡° ͜
  • Odpowiedz
@blink: Kolega długo w krytpo? Liskiem interesuje się od grudnia? We wrześniu miał być, potem listopad, a teraz mówisz, że luty. Wcześniej również była otoczka. Powiedz mi bo to mnie najbardziej w tym wszystkim interesuje co będzie zmieniane oprócz z tego co wyczytałem loga. To jest kluczowe pytanie. Jak na Eth, Neo, Qtum, Stratisie oraz wielu innych które oferują smart contrakty, tylko co wyróżnia liska? One już działają. Z tego
  • Odpowiedz
@La-Flame: @xDrope: Panowie no i po co te kłótnie, każdy ma swoje zdanie. Pisanie, że Java script to idiotyzm, dapss ma każdy.. Po co LISK skoro jest EOS, to po co EOS skoro jest NEO, a po co NEO skoro jest ETHEREUM? A może Cardano które ma mieć wszystko co mają inne kryptowaluty? Każde krypto różni się od siebie. Po co kupować Opla skoro są Mercedesy, oba samochody
  • Odpowiedz