Aktywne Wpisy
rales +70
Edward_Mora +18
Ciri i Próba Traw – Czy to możliwe po wydarzeniach z Wiedźmina 3? Moja analiza Lore.
W najnowszym trailerze gry Ciri wydaje się pełnoprawną wiedźminką, co ponownie otwiera dyskusję w fandomie: czy przejście Próby Traw przez Ciri jest w ogóle możliwe? Przyjrzyjmy się tej kwestii dokładnie, analizując istniejące informacje z książek, gier oraz szerszego kontekstu lore.
1. Czym właściwie jest Próba Traw?
W najnowszym trailerze gry Ciri wydaje się pełnoprawną wiedźminką, co ponownie otwiera dyskusję w fandomie: czy przejście Próby Traw przez Ciri jest w ogóle możliwe? Przyjrzyjmy się tej kwestii dokładnie, analizując istniejące informacje z książek, gier oraz szerszego kontekstu lore.
1. Czym właściwie jest Próba Traw?
We wrześniu tamtego roku pracowałem w pewnej firmie na umowę zlecenie. Pod koniec miesiąca dowiedziałem się, że nie dostanę wypłaty, bo firma nie ma pieniędzy i dali mi dokument do podpisania, mówiący o tym, że do końca grudnia 2017 mają czas, żeby mi zapłacić, a ja go podpisałem. Na końcu grudnia dostałem info, że dalej nie mają pieniędzy i będą wyplacać w ratach. W grudniu dostałem pierwsze 15% pieniędzy następne ma być w lutym... Mam umowę i rachunek z wypłaty. Co mogę ugrać w tej sytuacji zgłaszając to do pipu? #pomocy
@Soulmyr: A oni by ci nie dali i co?
Komentarz usunięty przez autora
Oczywiście to podlega indywidualnej ocenie sądu, ale jeśli przedsiębiorca powie, że daje ile może, to sąd niewiele zrobi