Aktywne Wpisy
OVHcloud +95
Cześć!
Nazywam się Kuba Słociński, od 500 lat związany z OVHcloud ( ͡° ͜ʖ ͡°), obecnie jako Product Manager zajmujący się produktami sieciowymi. Na co dzień pracuję w biurze we Wrocławiu m.in. razem z naszymi zespołami R&D. 31 października tego roku wypuściliśmy nowe serwery dedykowane Game z procesorami AMD Epyc.
Trochę zajęła nam praca nad samymi serwerami, ale też nad siecią i systemami ochrony. Po wielu konsultacjach z użytkownikami, m.in. na githubie, Discordzie,
Nazywam się Kuba Słociński, od 500 lat związany z OVHcloud ( ͡° ͜ʖ ͡°), obecnie jako Product Manager zajmujący się produktami sieciowymi. Na co dzień pracuję w biurze we Wrocławiu m.in. razem z naszymi zespołami R&D. 31 października tego roku wypuściliśmy nowe serwery dedykowane Game z procesorami AMD Epyc.
Trochę zajęła nam praca nad samymi serwerami, ale też nad siecią i systemami ochrony. Po wielu konsultacjach z użytkownikami, m.in. na githubie, Discordzie,
mickpl +521
Stano pedzioł w Kanale Zero, że nie ma pojęcia jak zrobić materiał o lobbingu co do dopłacania deweloperom, dłuższy niż 15 minut, żeby był interesujący i żeby było w ogóle o czym gadać.
No nie wiem. Chyba się da, ja tłukę w koło tylko o tym XD
Stano, do boju. Wątków jest dużo i są ciekawsze niż nawet kariera Natalii Jaroszek.
#nieruchomosci
No nie wiem. Chyba się da, ja tłukę w koło tylko o tym XD
Stano, do boju. Wątków jest dużo i są ciekawsze niż nawet kariera Natalii Jaroszek.
#nieruchomosci
1. biedronka, lidl płacą 3000 brutto, koszt produkcji pensji wynosi ich ok 5-6tys [łącznie]
2. podnosimy kwotę wolną, ogarniamy podatki, obniżamy vat
3. co z tego mamy? ale tak serio
#polityka #ekonomia #gospodarka #polska
1. Zdefinuj "ogarniamy" podatki. W sensie pobieramy ?
2. Do ilu zł podnosimy kwotę wolną? Do ilu obniżamy VAT?
Generalnie wzrośnie konsumpcja, zwìększy się krótkoterminowo dynamika wzrostu PKB. Pytanie czy to zrównoważy koszty (mniejsze wpływy do budzetu) moim zdaniem nie bo przy wzroście VATu sprzed kilku lat wzrosły wpływy. Więc naturalnie przy obniżeniu powinny wpływy zmaleć. A wtedy wiadomo.
1. kwota wolna to wiadomo, ile ona da
2. ogarnięcie podatków, jak, co realnie da
3. finalnie netto ile na tym zyskamy
jestem trochę agresywny, ale...tylu było ekspertów od godziny d--a, nikt jeszcze nie przedyskutował tej sprawy
@ron-tramp: Tak, bo trzeba odpowiadać byle jakiej zielonce o podstawowych sprawach. Poluzuj.
Tego się nie da policzyć, to że w excelu wyjdzie Ci jakaś wartość nie oznacza że tak będzie.
Bo podatki to wymysł PIS. Politycy każdej partii od lewa do prawa oprócz wyjątków nie chcą ich obniżać.
@ron-tramp:
Mówiłem że podatek pit to za grosze, gdyby nie było pitu dostałbyś 200 zl z kwotą na poziomie 20000 złoty koło stówy
lidl i biedra płaca 3000 brutto, trzeba zrobić coś by się to ruszyło w netto, piszę absolutnie serio, to jest prawie 1000€ z kosztami
@CynicznyMarksista: Tylko, że tam masz sporo progów. U nas szalone 2, albo 1 dla niektórych. Więc nie "wyższa kwota i wyższe podatki" to spore uproszczenie.
@maur: No tak to uproszczenie