Wpis z mikrobloga

#programowanie #programista15k #pracait #heheszki
Siemanko programistyczne świry, w polecanych ogłoszeniach google mam takie coś.
Stawka 10-20k co najistotniejsze, reszta picrel i LINK dla ludzi z fb
Jest tylko jeden mały szczegół, który wywołał gównoburzę w komentarzach.
Rozdział religii od państwa ok, a co sądzicie o połączeniu katolickich wartości i pracy w it? Można tego wymagacz czy hehe dyskryminacja?
Pozdrawiam
opo92 - #programowanie #programista15k #pracait #heheszki
Siemanko programistyczne ś...

źródło: comment_7aaNxxAZwjFEUJpIWOKh5qHuhmNcSRtH.jpg

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
Rozdział religii od państwa ok, a co sądzicie o połączeniu katolickich wartości i pracy w it? Można tego wymagacz czy hehe dyskryminacja?

@opo92: To jest prywatna firma, tak?
Bo jeżeli tak, no to kurcze, każda firma ma swoje wartości, to że oni takie mają - ich sprawa. Nikt nie zmusza do pracy tam.
  • Odpowiedz
  • 11
Lepiej że o tym informują na starcie, towarzystwo w pracy jest ważne, więc warto abyśmy pasowali do zespołu. Ja bym się tam nie zgłosił po prostu :-)
  • Odpowiedz
Moim zdaniem też fajnie, że napisali. Znałem przypadek właściciela sklepu, który pracowników rekrutował wyłącznie z świadków Jehowy (sam nim nie był). Zapytany dlaczego akurat ich mówił, że ciągle miał problemy z mankiem. Świadkowie są też zazwyczaj bardzo uprzejmi i są wręcz "wyszkoleni" do kontaktu z np. starszymi osobami.

Sam bym chętnie pracował w takim środowisku, bo jeżeli traktują to na poważnie to wszelkie zaniedbania w pracy traktują nie tylko wyłącznie zawodowo, ale
  • Odpowiedz
@opo92: W ogóle nie rozumiem problemu. Jego firma, to nie mają nic do tego. Gdyby była z wartościami islamu ( banki islamskie są popularne w UK) to też nikt nie ma nic do tego.
  • Odpowiedz
@opo92: jego firma i on moze sobie zadac kogo chce. Moze nawet satanistyczny team programistow zrobic jezeli wierzy ze to mu pomoze w stworzeniu atmoasfery w teamie
  • Odpowiedz
@opo92: @Wyrewolwerowanyrewolwer: Z tego co widzę, to nikt nie wymaga, by pracownik był praktykującym katolikiem konserwą, tylko ogłoszeniodawca informuje, że ludzie tam pracujący takie zasady wyznają. Jak dla mnie luz i jeżeli byla gównoburza, to z dupy.
  • Odpowiedz