Wpis z mikrobloga

Takie pytanie retoryczne, jeżeli mogę Youtube odpalić na przykład w 4K na monitorze FullHD i widać gołym okiem różnicę, to na monitorze FullHD odpalę netflixa w 4K? (mam windowsa 8.1 a na win10 jest możliwość pobrania Apki albo na edge zobaczyć 4K)

#netflix
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@feevcio: wiesz obserwuje rozwój techniki zarówno komputerowej jak i fotograficznej od wielu lat i dobre w nowym sprzęcie jest to, ze dzięki niemu ludzie finansują nowe odkrycia, w sensie 4k oczywiście nic nie wnosi ale dzięki temu reszta tv mocno tanieje
  • Odpowiedz
@darkelf: tylko szkoda, że to nie idzie w parze z jakością, szukałem teraz telewizora, na początku zawiesiłem się na panasonic 50ds630 bo ma natywne odświeżanie 100 albo 120Hz ale im dłużej zacząłem czytać tym doszedłem do wniosku, że lepiej kupić 4K z 120Hz ale to już kupę kasy kosztuje ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@feevcio: ja dałem 1900zl rok temu i mam na czym oglądać YouTube i netfliksa a nasi mistrzowie techniki kupują za wiele tysięcy jakieś telewizory na których potem nic nie działa :) i tak to zawsze wyglada :)
  • Odpowiedz
@feevcio: samsunga smart tv 40 cali, w tym roku sprawdzałem za te same pieniądze by już był 48 czy tam 50,
Polecam kupno jakiegoś androida tv za 5000, bedzie Ci sie wieszał i powoli startował i bedziesz wolał oglądać netfliksa na lapku :)
  • Odpowiedz
@feevcio: Na YouTube widoczna wyższa jakość w 4k a w 1080p na wyświetlaczu Full HD to nie placebo. Po prostu obraz ma znacznie wyższy bitrate, i pomimo tego że nie jest wyświetlany w wyższej rozdzielczości, to obraz jest znacznie ostrzejszy.
  • Odpowiedz