Aktywne Wpisy
#praca #pracait #programista15k #pracbaza
Mam wrażenie, że od kiedy rozpoczął się u mnie okres 3 miesięcy wypowiedzenia to już nikt nie zaprasza na rekrutacje. 6k brutto QA here. Gnije jak rozmawiam ze znajomymi o zarobkach w branży i nie są w stanie uwierzyć w moją stawkę. Jednocześnie nie mogę się wyrwać z tego gówna nie ważne jak mocno się staram. Warto w ogóle jeszcze
Mam wrażenie, że od kiedy rozpoczął się u mnie okres 3 miesięcy wypowiedzenia to już nikt nie zaprasza na rekrutacje. 6k brutto QA here. Gnije jak rozmawiam ze znajomymi o zarobkach w branży i nie są w stanie uwierzyć w moją stawkę. Jednocześnie nie mogę się wyrwać z tego gówna nie ważne jak mocno się staram. Warto w ogóle jeszcze
Pan_Slon +43
Moja była żona w tajemnicy wyjechała z dziećmi…nie wiem gdzie, ona nie chce nic powiedzieć, dziadek jakieś bzdury opowiada.
Po kilku godzinach i obdzwoniu przewoznikow/lotow, wiem ze poleciała do Bułgarii, po za granice Polski, czekam właśnie na komisariacie na formalne zgłoszenie z art.211k.k nt możliwości popełnienia przęstepstwa.
#!$%@? jeszcze jej ojciec czyli dziadek jej w tym pomaga
Nie wiem co jej #!$%@?…
#logikarozowychpaskow #rodzicielstwo
Po kilku godzinach i obdzwoniu przewoznikow/lotow, wiem ze poleciała do Bułgarii, po za granice Polski, czekam właśnie na komisariacie na formalne zgłoszenie z art.211k.k nt możliwości popełnienia przęstepstwa.
#!$%@? jeszcze jej ojciec czyli dziadek jej w tym pomaga
Nie wiem co jej #!$%@?…
#logikarozowychpaskow #rodzicielstwo
Może ktoś mi wytłumaczyć dlaczego Kindle Paperwhite 3 kosztuje aż 550zł?
Za co się tyle płaci? Nie uważam że jest za drogi, tylko chcę się dowiedzieć bo nie wiem. Za podświetlenie? W dodatku bez filtra niebieskiego światła? To w tej cenie można równie dobrze kupić tablet Samsunga o dużo większych możliwościach skoro ma świecić w oczy? Mam Kindle Touch z chyba 2016 roku, nie wiem czy warto inwestować w Paperwhite, skoro i tak do czytania w nocy mam tablet w którym mogę włączyć odpowiednie filtry.
A osoby które mówią że czyta się w nocy komfortowo, jak to czytam to mam wrażenie że to spisek, bo niebieskie(białe) światło wpływa na hormony snu, są na to badania i dlatego wiele osób używa np. f.lux. A może wam głupio się przyznać że wydaliście niepotrzebnie kasę na "najlepszego" Kindle z podświetleniem?
Ekran kindla i ekran tabletu to dwie różne rzeczy
@AmeIka: Ja jestem zadowolony z Kindle Paperwhite, za którego zapłaciłem 600 złotych, 3 lata temu. I PRZYZNAJĘ SIĘ DO TEGO PUBLICZNIE.
nie ma filtrowania niebieskiego swiatla
@AmeIka: LCD w tablecie świeci od spodu, a ekran kindla jest naświetlany od góry. W praktyce wygląda to tak jakby poświecić lampką na książkę, tylko że nie potrzeba lampki ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nie wiem jak z kolorem, mnie nigdy bezsenność od czytania nie złapała, ale to
https://computer.howstuffworks.com/tablets/kindle-paperwhite2.htm