Aktywne Wpisy
mirko_anonim +2
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#tinder #rozowepaski #logikarozowychpaskow #zwiazki
Mirasy pytanko i prośba o poradę. Poznałem się na tinderze z dziewczyną. Dziewczyna solidne 7-8/10. Typowa szara myszka. Wszystko spoko, ale jest bardzo wierząca. Wiecie co niedziela do kościoła. Spowiedź, komunia itd. I ja absolutnie nie mam nic przeciwko wierze katolickiej ani kościołowi. Sam nie chodzę oczywiście. Niby wychowałem się też w wierze katolickiej i nie miałbym
#tinder #rozowepaski #logikarozowychpaskow #zwiazki
Mirasy pytanko i prośba o poradę. Poznałem się na tinderze z dziewczyną. Dziewczyna solidne 7-8/10. Typowa szara myszka. Wszystko spoko, ale jest bardzo wierząca. Wiecie co niedziela do kościoła. Spowiedź, komunia itd. I ja absolutnie nie mam nic przeciwko wierze katolickiej ani kościołowi. Sam nie chodzę oczywiście. Niby wychowałem się też w wierze katolickiej i nie miałbym
Vester2005 +47
Od czego zależy stan naszej gospodarki i kiedy to wszystko jebnie według Was?
Bo jak PO przejmowało władze to gospodarka była w dobrym stanie (ale przecież nie przez PiS który rządził chwilę wcześniej, tylko dzięki zmianie władzy).
Potem wszystko zaczęło się j---ć (no bo kryzys, nie PO)
Jak wskaźniki zaczęły się poprawiać po ponownym dojściu do władzy przez PiS to była efekt ostatnich zmian wprowadzonych przez PO (bo one działają rok później, nie te co PiSu).
No i miało to zaraz wszystko jebnąć itd., a jak patrzę na większość wskaźników to na razie nie upadamy. No ale teraz to kreatywna księgowość, wiadomo.
Także pytanie, kiedy polska gospodarka wreszcie jebnie przez PiS? Chodzi o podanie roku +/- 4lata. Nie jestem za bardzo into polityka.
#4konserwy #polityka
@KD30: A na te wskaźniki patrzyłeś? Kraje UE oszczędzają, my pożyczamy i nasze PKB jakoś nie powala na tle takich Węgier. Dopóki będą mogli pożyczać, dopóty to nie jebnie.
@KD30: Całościowo to trudno ocenić. Jednostkowo można, na przykład w przypadku LOTu. Narracja PiS jest tutaj absurdalna, to PO uratowało spółkę, która aktualnie korzysta z dobrej koniunktury w branży i w miarę dobrych cen paliwa. Więc znów dominują czynniki
@lakukaracza_: z suchych danych to patrzę na to: https://pl.tradingeconomics.com/poland/indicators
Z bardziej przystępnych danych to patrzę na sytuację moich rodziców którzy biedowali baaardzo długo, łącznie z trudnościami ze znalezieniem pracy, i reszty ludzi w ich małej miejscowości (17 tys. mieszkańców).
Oprócz tego takie pierdoły jak cena paliwa, kursy walut, sytuacja znajomych itd.
Komentarz usunięty przez autora
Bo to że deficyt będzie mniejszy niż budżetowano jest oczywiste, a tego te prognozy zapewne tego nie uwzględniają.
Nie popieram polityki finansowej prowadzonej przez PiS, w okresie tak dobrej konkinktury nie mamy nawet symbolicznej nadwyżki, ale nie wierzę że taka Rumunia ze swoim deficytem nie natrzaska
A co do jebniecia, daje 10 lat i bedzie gorzej niz w Grecji ( bo tam pomogly inne kraje z ktorymi Grecja dzielila walute).
@KD30: Piękny chochoł. Gospodarka była w dobrym stanie dzięki świetniej koniunkturze.
Chochoł 2, bo znowu świetna koniunktura
Przeczytaj ten wpis https://www.wykop.pl/wpis/28926209/jesli-nasza-pociecha-polknie-edukacyjnego-bakcyla-/