Wpis z mikrobloga

Ostatnio dosyć głośno jest o turystach którzy nie byli w stanie zejść z Morskiego oka i dzwonili po pomoc do TOPR.
Wszyscy sobie śmieszkują ale prawda jest taka, że pomoc tym turystom był obowiązkiem topr-u. Byłem na tym szlaku kilka dni temu i na prawdę było ślisko i niebezpiecznie.

Poza tym skoro to tak ruchliwa trasa, uważam, że zarząd TPN powinien zamontować na całej długości drogi odpowiednie oświetlenie i pomyśleć o odśnieżaniu i posypywaniu solą drogi. W końcu każdy turysta płaci za wejście na teren parku, prawda? Zakichanym obowiązkiem zarządu parku jest utrzymanie szlaków w należytym stanie.

#tatry #tpn #gory #topr #skandal
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jurga09: A co ze schroniskiem w Dolinie Pięciu Stawów? Jest schronisko? Jest. Jest szlak do niego? Jest.

Też powinni zadbać o tę trasę, kto to widział takie śniegi, jeszcze ktoś sobie krzywdę zrobi.
  • Odpowiedz
@Jurga09: Dobra zarzutka :)

Przypomina mi to trochę dyskusję pod artykułem dotyczącym tego że z Giewontu zniesiono ileś tam kilogramów śmieci.
Jakiś skórzany łeb wpadł na pomysł że powinny być tam zainstalowane kosze na śmieci.

Problem nie jest w złym przygotowaniu szlaków ale w
  • Odpowiedz
turysta płaci za wejście na teren parku, prawda

@Jurga09: komu płaci? RATOWNIKOM?
Ja uważam, że za każdą akcję ratowniczą należy się słona faktura!
Wtedy by się paru idiotom oczy MOŻE
  • Odpowiedz