Wpis z mikrobloga

@MonitoringMediow: Hmm wiec dawno dawno temu w odległej krainie był sobie koleś który miał konto na thingiverse o loginie Ben Levi. I ten oto koleś zaprojektował mod do AM8 który nazwał BLV Modem. Prawdopodbnie od jego imienia i nazwiska. Ale nie znam faceta więc mogę tylko przypuszczać.( ͡° ͜ʖ ͡°)

A skąd wzięło się AM8 to tego nawet najstarsi górale nie pamiętają....
@drakan8: Pisałem w ostatnim wątku:
siniki, śruby i nakrętki trapezowe, elektronika i trzeszczący wentylator...

orginał. Mam też klona ale sprawował się gorzej niż anetowy hotend. Tak samo jak Titan od chińczyka...
@fantasmag0ria: Właśnie z tego co słyszałem to są duże problemy z spasowaniem etc, dlatego wolałem kupić oryg, jaką elektronike planujesz ładować? ja do swojego bizerka przymierzam się z mks 1.4
@drakan8: kminiłem hypercube evolution. Tylko, że ja mam obudowę do której hypercube by nie wszedł.. bo ona jest pod i3 robiona.

jeszcze się nie zdecydowałem. Jak zostanę przy 8bitach to RUMBA a jak coś z 32 to pewnie smoothie. Zobaczymy.
@a8110aac8b: ciężko mi na razie ocenić jakość druku. Musze podrukować i sprawdzić. Na pierwszy rzut oka druk z prędkością 80mmps wygląda podobnie jak wcześniej 60.
Co na plus na pewno: zero luzów gdziekolwiek. W AM8 rama była sztywna ale na wałkach/łożyskach (w moim przypadku głownie na osi x) były spore luzy.