Aktywne Wpisy
ZygmuntJedyny +330
bibi__ +131
Jako iż jestem już posiadaczką afly, szczęśliwa czy nie to się okaże za jakiś czas XD to chcę się pochwalić moją kobyłką (。◕‿‿◕。)
#motoryzacja #alfaromeo #alfaholicy
#motoryzacja #alfaromeo #alfaholicy
#polskiedrogi #motoryzacja
@BeatsByDre: no to akurat nie jest do końca prawda. ;)
To tak samo jak przy skręcaniu w lewo większość (nawet policja!) myśli, że jeśli dojdzie do kolizji z pojazdem wyprzedzającym taki pojazd to winny
http://warszawa.wyborcza.pl/warszawa/1,54420,14602830,Precedensowy_wyrok__Winny__choc_mial_pierwszenstwo.html?disableRedirects=true
Generalnie sprawa sprowadza się do tego, że ty jako kierujący nie musisz upewniać się czy ktoś nieprawidłowo wykonuje manewr. Jak np. wyjeżdżasz z podporządkowanej i skręcasz w prawo to nie musisz patrzeć czy ktoś nieprawidłowo wyprzedza na skrzyżowaniu po twojej prawej. Jasne, dla bezpieczeństwa warto, ale z czysto prawnego punktu widzenia
Komentarz usunięty przez autora
@RaRaj: nie potwierdzą się. Przed wjazdem na skrzyżowanie jest znak A-7. Kierowca Suzuki miał ustąpić pierwszeństwa wszystkim pojazdom znajdującym się na skrzyżowaniu
#bylopierdyliardrazy w filmach typu "Polskie drogi" - winnym zawsze był kierowca nie ustępujący pierwszeństwa przy wjeździe na skrzyżowanie
@aanndrzej: dokładnie, a kierowca Suzuki mimo to nie ustąpił pierwszeństwa pojazdowi, który tą jezdnią się poruszał.
@RaRaj: bez znaczenia, w którym momencie. Zrobiło to chwilę później.
@RaRaj: nie mijacie bo to rondo turbinowe... Poczytaj jak ono działa i nie twórz nierealnych sytuacji