Wpis z mikrobloga

@lSandwichl: Dzięki ( ͡° ͜ʖ ͡°) W sumie nasuwa się już pierwsze. Widzę, że jest trochę w sieci tego typu sprzętu do kupienia za relatywnie niewielkie pieniądze. Chciałbym wydać do 1500 zł. Coś do nauki, ale jednocześnie żeby było lepszej jakości, niż to co wypluwa ANET bez upgrade'ów.
  • Odpowiedz
@Orion1988: Szczerze mówiąc to w tym segmencie jest raczej ciężko dorwać cokolwiek sensownego, ja jestem fanem wszystkich RepRapów, najlepiej żeby składać samemu od zera ( ͡º ͜ʖ͡º) Jeżeli chodzi o cena <=> jakość to szczerze mówiąc Anet wygrywa (przy tym ma mega duże wsparcie w Polsce, btw. wbij na grupę Druk3D Polska na FB ludzie są tam na ogół bardzo pomocni :-) ). Rozważałem w
  • Odpowiedz
@lSandwichl: Dzięki za odpowiedź. Widzę, że ten temat wymagać będzie jeszcze długiego reasearchu... Powiedz mi jeszcze proszę jak wygląda sprawa projektowania? Z jakim oprogramowaniem się zaprzyjaźnić? Od czego zacząć?
  • Odpowiedz
@Orion1988: Jakościowo wygląda całkiem OK, ale będzie problem z drukowaniem większych modeli z ABS - bez zamkniętej komory jest to bardzo trudne. Aczkolwiek kontaktu z nią fizycznie nie miałem więc w 100% nie polecę.
  • Odpowiedz