Aktywne Wpisy
Lekarz_7k +120
Jakoś tak mnie ostatnio naszła taka rozkmina. Dlaczego wykopkom przeszkadza to, że chirurg który kształcił się 10+ lat żeby wykonywać swój zawód bierze 200 czy 300zł za konsultacje, a w tym samym czasie nie przeszkadza im to, że jedna czy druga fryzjerka czy inna karyna bez szkoły bierze 200zł za paznokcie albo 500zł za strzyżenie. To przepraszam bardzo skoro tak są w------e ceny takich usług to ile ten lekarz specjalista ma według
thorgoth +358
Michał Szpak wygląda jak Jennifer Aniston z zarostem
#heheszki
#heheszki
Piszę pracę jeszcze z dwoma laskami. Wszystkie się zgodziłyśmy na początku, że obrona jak najszybciej, żeby zacząć kolejne studia od lutego, blebleble.
No to co, ułożyłam spis treści, lecimy do promotora, "do 1 listopada niech panie napiszą część teoretyczną a do 15 grudnia część praktyczną, ja cały styczeń i luty jestem na urlopie zdrowotnym ale postaram się jakoś zorganizować obronę w styczniu".
Skończyłam całą swoją część jakoś w Mikołajki, promotor przeczytał i powiedział, że okej, ale ma tyle prac do sprawdzania, że nie mamy mu wysyłać kawałków, tylko całą pracę. I najlepiej, żebym sprawdziła stylistykę koleżankom, bo dość dobrze mi idzie.
Jest k---a 19 grudnia a żadna z nich jeszcze nic nie ma skończone. Jak tydzień temu dostałam od jednej pół rozdziału do przeczytania, to myślałam, że padnę.
I weź potem tłumacz co to forma bezosobowa, bo to też nie dotarło.
I dzisiaj się wkurzyłam i im napisałam (oczywiście bardzo miło), żeby się spięły i ogarnęły co trzeba, bo z takim tempem będziemy się bronić w styczniu ale przyszłego roku. I co dostaję w odpowiedzi?
Trzymajcie mnie ludzie ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
Na zmianę grupy już za późno, chociaż im pewnie nie zrobiłoby to różnicy bo i tak piszą od zera. Nawet przyszło mi do głowy, żeby wziąć od nich hajs i napisać resztę, byle tylko się nie musieć użerać (╥﹏╥)
#studbaza #firstwoldproblems #gorzkiezale #zalesie
@kanban: XD CZYLI TA SAMA CO MOJA XD
@Robol: właśnie z tego co promotor mi mówił, to jak się rozdzielę to całość od nowa muszę. Nowa firma, nowy temat, w ogóle wszystko nowe.
@Limonene
Idioci jak można pisać pracę inżynierską w grupie xd przecież to rak, a potem placz, że nikt nie chce do pracy bo nic nie umiem ale mam papierek
@kanban: akurat pracę już mam.
@whiteglove: właśnie jak już pisałam, muszę chyba wszystko pisać od nowa wtedy. Nie mogę "zabrać" tematu tamtej grupie bo to ja odchodzę.
Komentarz usunięty przez autora
A jeśli chodzi o poprawianie pracy to wiem o czym mówisz, mam za sobą parę inżynierek i "badania badające" to norma :D
Ale
@mokry_sen_polonisty: no właśnie z tego beka największa, już kolega nam po drodze odpadł. Jakby one zrezygnowały to ja piszę sama i tyle, na siłę nie łączą nas w grupy. Ale na początku musimy być w grupach, żeby było jak najmniej obron. Potem jak już wiadomo, że nie będzie stu obron tylko 25, a po drodze jeszcze kilka osób
@yahoomlody: właśnie to jest taka pozostałość z czasów jak mój wydział był jeszcze wydziałem informatycznym + prace inżynierskie były obszerniejsze. A że nikomu się nie chce tego zmieniać i dokładać pracy podczas obron, to tak zostało.