Aktywne Wpisy
saji +99
Nie mogę w tym kraju jeździć samochodem. Praktycznie wszyscy ignorują przepisy. Zaczyna się pewnie niewinnie: "50km/h"? Prosta droga, przecież można pocisnąć 70." I dzięki takiej furtce zaczyna się dalsze olewanie. Gdyby to była kwestia gapiostwa to jeszcze pół biedy, ale nie- to mentalność. Nawet jak kierowca kogoś zabije (no chyba, że jest bogaty i trafi na rodzinę z małym dzieckiem) to w komentarz pod artykułem zaczyna się obrona.
W ten weekend dalszy
W ten weekend dalszy
bylem_zielonko +201
Jak to było? "Nareszcie koniec 'upałów'"?
Deszcz 24h na dobę, 10 stopni i porywy wiatru do 80km/h XD
Mordo przecież wystarczy ubrać płaszcz przeciwdeszczowy mordo żeby wyjść na spacer (i kurtkę zimową i kalosze po kolana, żeby się nie utopić w błocie, ale to nie problem jak na głowę spadnie ci gałąź)
Deszcz 24h na dobę, 10 stopni i porywy wiatru do 80km/h XD
Mordo przecież wystarczy ubrać płaszcz przeciwdeszczowy mordo żeby wyjść na spacer (i kurtkę zimową i kalosze po kolana, żeby się nie utopić w błocie, ale to nie problem jak na głowę spadnie ci gałąź)
Link: Przepis na ciasto na prawdziwą włoską pizzę
Serię kulinarną miałem zacząć tuż przed świętami, ale kiedy mirko wzywa moim obowiązkiem jest walka i skoro nawet pani @a__s chce przepis przed weekendem nie pozostało mi nic innego jak publikacja przed weekendem ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nie wiem jak mirkolisty poradzą sobie z zawołaniem prawie 3 tysięcy osób, ale mam nadzieję że wszystko się uda.
Na zdjęciu panuozzo, o którym pisałem też we wcześniejszym wpisie. Osoby, które chcą żeby zawołać ich do następnego przepisu proszę o zaplusowanie komentarza poniżej.
PS Ten sos na talerzu to tak specjalnie miał być do zdjęcia, że artystycznie niby, ale jeszcze muszę chyba poćwiczyć ;)
PPS Jak chcecie można też obserwować tag #kuchniamg78
Komentarz usunięty przez autora
@MG78: A dałoby się tak uzyskać przepis na panuozzo con carciofi e capperi wcześniej. Najpiej przed sylwestrem? To by było coś zrobić sylwestra z włoskim jedzeniem!
@wiktorek_pl: ciężko wymyślić coś nowego z 4 skladników xD
Ale sam przepis jest ok. Do niedawna też waliłem jakieś 15g drożdzy na dużą pizze. KONIYC Z TYM
@Filipmamnaimie: ciasta na pizze świetnie się mrożą, więc można spokojnie je przechowywać w takiej formie po kilka tygodni. Nie mrożone pewnie kilka dni da radę w lodówce