Aktywne Wpisy
![cuks](https://wykop.pl/cdn/c3397992/cuks_eEiEzkcwBy,q60.jpg)
cuks +10
Jakiś czas temu umówiłam się na pierwszą randkę z tindera z facetem, którym byłam oczarowana, zauroczona wręcz, byłam tak zestresowana na spotkaniu, że zabrakło mi śliny w gardle, po jakichś 20 minutach typ złapał mnie za rękę jakbyśmy byli małżeństwem z dziesięcioletnim stażem, później z uśmiechem chwycił mnie za nogę i zażartował żebym się rozluźniła, zamurowało mnie, wyszłam z baru w którym się umówiliśmy z pretekstem, że źle się czuję, płakałam całą
![Pink_Floyd](https://wykop.pl/cdn/c3397992/Pink_Floyd_BbT8HWhhon,q60.jpg)
Pink_Floyd +8
#alkohol #alkoholizm #zdrowie #kiciochpyta
Może głupie pytanie, ale jaki sens ma nocny zakaz sprzedaży alkoholu np. po 22?
Kto ma się #!$%@?ć do 22 już się #!$%@?, jeżeli zrobi to porządnie to trzyma go dobre kilka godzin, więc nocne hałasy, oszczane bramy kamienic i inne tego typu "atrakcje" i tak i tak będą.
Nie ma chyba ludzi, którzy o 22:15 wpadają na pomysł "idźmy,
Może głupie pytanie, ale jaki sens ma nocny zakaz sprzedaży alkoholu np. po 22?
Kto ma się #!$%@?ć do 22 już się #!$%@?, jeżeli zrobi to porządnie to trzyma go dobre kilka godzin, więc nocne hałasy, oszczane bramy kamienic i inne tego typu "atrakcje" i tak i tak będą.
Nie ma chyba ludzi, którzy o 22:15 wpadają na pomysł "idźmy,
Link: Przepis na ciasto na prawdziwą włoską pizzę
Serię kulinarną miałem zacząć tuż przed świętami, ale kiedy mirko wzywa moim obowiązkiem jest walka i skoro nawet pani @a__s chce przepis przed weekendem nie pozostało mi nic innego jak publikacja przed weekendem ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nie wiem jak mirkolisty poradzą sobie z zawołaniem prawie 3 tysięcy osób, ale mam nadzieję że wszystko się uda.
Na zdjęciu panuozzo, o którym pisałem też we wcześniejszym wpisie. Osoby, które chcą żeby zawołać ich do następnego przepisu proszę o zaplusowanie komentarza poniżej.
PS Ten sos na talerzu to tak specjalnie miał być do zdjęcia, że artystycznie niby, ale jeszcze muszę chyba poćwiczyć ;)
PPS Jak chcecie można też obserwować tag #kuchniamg78
źródło: comment_A1LVXgE80hlAfdWRivAtaf6eRGuOqP1H.jpg
Pobierzto przepis zaczerpnięty ze specyfikacji pizzy neapolitańskiej, który jest dostępny publicznie
@nikifor: Wtedy dla mnie za wodnisty wychodzi, stąd troche redukuję.
Przepis jest tu: http://www.pizzanapoletana.org/public/pdf/disciplinare%202008%20UK.pdf
https://www.youtube.com/watch?v=9Ikknmv3DYg
Widzę, że tu tez są obrane. W każdym razie nie-polpa. Fanatyk pizzy uczy się cały życie detali :D
Dobrze. Ciasto pod koniec wyrabiania nie powinno się kleić ani do rąk, ani do stolnicy. Tak było? Kiedy pieczenie ;)?
@MG78: dopiero pierwszy raz ciasto wyrasta, zaraz podzielę je na 2 części i niech stoi do wieczora :) teraz sosiwo gotuję, wrzuciłem zblendowane pomidory z puszki i się gotuję na wolnym ogniu pod przykryciem z czosnkiem, oliwa z oliwek , solą i pieprzem :) wieczorem wrzucę foto.