Aktywne Wpisy

Bananada +4
Rano wrzuciłam zdjęcie jak sobie leki biorę. I oczywiście wykopki - oesu głupia baba
Na szczęście pojawili się też tacy którzy zapytali czemu je biorę, mam nadzieję nie wszystkie kom ironicznie
Czemu ludzie dochodzą do wniosków bez pytania?
Na szczęście pojawili się też tacy którzy zapytali czemu je biorę, mam nadzieję nie wszystkie kom ironicznie
Czemu ludzie dochodzą do wniosków bez pytania?

InnyWymiar90 +6
Disco kasety lepsze od kobiety na każdą kieszeń, na lato lub jesień. Disco, disco to dla mnie wszystko (´^ω^)

W ogóle nie rozumiem ostatniego ćwiczenia ze strony https://www.learnpython.org/pl/Funkcje
tworze funkcję def listakorzysci(): w niej umieszczam tablica = [ wszystkie poczatki zdan po przecinku ] później daje return tablica? Żeby zwracało mi tą tablice? Nastepnie chce dać, że info = "jest zaleta funkcji!". dać funkcje def budujezdanie(info) i w tej funkcji użyć petli aby wyświetlało po długości tablicy 0 indeks + info, 1 indeks + info itp. Tylko nie wiem jak to zapisać poprawnie ... :/ ktoś pomoże?
tablica = ["Lepiej zorganizowany kod","Większa czytelnoś kodu",
"Łatwiejsze wieloktrone użycie kodu",
"Możliwość dzielenia się kodem i łączenia "
"go w całość przez różne osoby"]
for x
def funkcja():return ['napis1', 'napis2', 'napis3']
w
Trzymaj. Z wielkim bólem napisałem po polsku.
( ͡° ʖ̯ ͡°)
Przecież na stronie którą podlinkowałeś jest w zasadzie napisane rozwiązanie, wystarczy tylko podzielić na linijki i wcięcia porobić:
def listakorzysci(): return tablica tablica = ["Lepiej zorganizowany kod", "Wieksza czytelnosc kodu", "Latwiejsze wielokrotne uzycie kodu", "Mozliwosc dzielenia sie kodem i laczenia go w calosc przez rozne osoby"]
def budujzdanie(korzysc): return korzysc +