Wpis z mikrobloga

No i skończy się Śmieszkowanie. Wczoraj odebrałem bilet do wojska na ćwiczenia rezerwistów.... Kiedyś w czasie studiów byłem na takim krótkim przeszkoleniu wojskowym a teraz sobie o mnie ktoś przypomniał. Niestety chcą mnie wysłać na 4 tygodnie daleko daleko od domu i nie interesuje nikogo że praca dzieci itp. Co za system...
#wojsko #militaria #wku #antoni #gorzkiezale #takaprawda
F.....e - No i skończy się Śmieszkowanie. Wczoraj odebrałem bilet do wojska na ćwicze...

źródło: comment_4FgT2kpXGMhIPbJHlifJxDV8tBecGiuJ.jpg

Pobierz
  • 140
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Flamee: Przerabiałem to samo w zeszłym roku, tylko że moje nic niewnoszące ćwiczenia trwały akurat 4 dni. Własna DG nie jest żadnym argumentem. Nikogo to nie obchodzi. Po wszystkim możesz się jedynie o ubiegać o przyznanie rekompensaty utraconego wynagrodzenia na czas ćwiczeń.
  • Odpowiedz
@Flamee: żałowałem, że nie poszedłem na to przeszkolenie (nie wzięli mnie za ulanie egzaminów, nie spełniałem wymagań), bo teraz chętnie bym gdzieś wyjechał przymusowo z dala od kompa ( ͡° ͜ʖ ͡°) akurat mnie by się przydało.

Wyślesz mi kartkę?
  • Odpowiedz
@Flamee Napisz do mnie na priv to postaram się Ci pomóc. Pracuje w wojsku i wiem jak można sobie darować takie ćwiczenia, bo wiem jak rezerwiści robią czasami żeby z nami nie jechać na poligon.
  • Odpowiedz
Jak ktoś był na komisji i dostał A, ale nie miał przeszkolenia wojskowego to nie jest nigdy wzywamy na ćwiczenia w czasie pokoju

@rraaddeekk: nieprawda :D
Ja na przykład mam A, bez przeszkolenia. Przydział do policji w razie W. Dzielnicowy co roku przychodzi zaktualizować moje dane (głównie rozmiar sortu mundurowego) w razie ćwiczeń. Wezwania na ćwiczenia jeszcze nigdy nie dostałem, ale wiem, że mogę dostać.
  • Odpowiedz
@Flamee: byłem w tym roku cały wrzesień, i po tygodniu w------i nas na 3tyg poligonu Sragon 17. Lipa straszna miesiąc w dupie. Ci którzy zostali na jednostce to przez 4tyg walili w chooja, my w sumie też tyko w szałasach. Powołali 74 osoby w pierwszy dzień wstawiło się o ile dobrze pamiętam 42 osoby. Kilka osób dojechało po tygodniu. Jak chcesz się odwołać to rób to teraz i nie słuchaj
  • Odpowiedz
@Flamee: Na coś musi iść ta kasa z europejskiej czołówki pod względem % PKB, którą ochoczo wrzuca do armii na obronę przed nieistniejącym wrogiem.
A tymczasem Polacy faktycznie umierają, nie od wrogich czołgów, tylko w kolejce do lekarzy, bo dla odmiany służba zdrowia jest grubo niedofinansowana.
  • Odpowiedz