Wpis z mikrobloga

No i skończy się Śmieszkowanie. Wczoraj odebrałem bilet do wojska na ćwiczenia rezerwistów.... Kiedyś w czasie studiów byłem na takim krótkim przeszkoleniu wojskowym a teraz sobie o mnie ktoś przypomniał. Niestety chcą mnie wysłać na 4 tygodnie daleko daleko od domu i nie interesuje nikogo że praca dzieci itp. Co za system...
#wojsko #militaria #wku #antoni #gorzkiezale #takaprawda
F.....e - No i skończy się Śmieszkowanie. Wczoraj odebrałem bilet do wojska na ćwicze...

źródło: comment_4FgT2kpXGMhIPbJHlifJxDV8tBecGiuJ.jpg

Pobierz
  • 140
  • Odpowiedz
@rraaddeekk a można wnioskować o zmianę kategorii? Mam za sobą epizod długotrwałego migotania przedsionków i coś złego dzieje się z kręgosłupem szyjnym - czekam na rezonans. W wojsku nigdy nie byłem, no ale mam A :-/
  • Odpowiedz
Nie. Nie każdego. Każdego kto przeszedł przeszkolenie. Bo to szkolenie rezerwistów.

Jak ktoś był na komisji i dostał A, ale nie miał przeszkolenia wojskowego to nie jest nigdy wzywamy na ćwiczenia w czasie pokoju.

@rraaddeekk: Teraz można powołać również osobę bez przeszkolenia wojskowego na ćwiczenia rezerwy.
  • Odpowiedz
@Flamee: 4 tygodnie to nie problem, zawsze mogłeś zostać wysłany na 3 miesiące ( ͡° ͜ʖ ͡°)-

nie płaci pracodawca. Mówili że na czas ćwiczeń wojsko wypłaca żołd a w razie różnicy to resztę chyba urząd miasta wypłaca. Pracodawca ma tylko taką stratę że na miesiąc nie na człowieka ale kasy nie traci

Pracodawca może, ale nie musi
  • Odpowiedz
@Flamee: dlatego jak ja dostanę wezwanie to albo będę #!$%@? połamany, albo lekarz wypisze mi kwoty z zaległych kontuzji (dość poważnych) albo #!$%@? za granicę
  • Odpowiedz