Aktywne Wpisy

haakenn +953
W maju wylatuję na 5 dni do Włoch w składzie 2+3 - jeśli ktoś jest zainteresowany kosztami niech zaplusuje ten komentarz, będę porównywał ogólny wydatek vs tydzień na urlopie nad polskim morzem.
#podroze
#podroze

kamil-tumuletz +119
#antykapitalizm #antynatalizm #zwiazki #ekonomia
Tl;dr 10-15% polaków (zakładając same szczęśliwe związki) jest w stanie siebie zastąpić.
Dokładając dane o rozwodach:
Tylko około 1% par w Polsce jest w stanie wspólnie wychować dwójkę dzieci w sposób zapewniający im godne życie, biorąc pod uwagę aktualne dane dotyczące dochodów, rozwodów i oczekiwań społecznych.
Ile
Tl;dr 10-15% polaków (zakładając same szczęśliwe związki) jest w stanie siebie zastąpić.
Dokładając dane o rozwodach:
Tylko około 1% par w Polsce jest w stanie wspólnie wychować dwójkę dzieci w sposób zapewniający im godne życie, biorąc pod uwagę aktualne dane dotyczące dochodów, rozwodów i oczekiwań społecznych.
Ile

#telewizja #cyfrowypolsat #polsat
Złóż wypowiedzenie w budce cp/plusa i dzwoń do duk.
W Polsacie najkorzystniejsze oferty to 12/3 i 15/3 czyli
12 miesięcy umowy 3 mc darmowe
15 miesięcy umowy 3 darmowe
Wypowiedzenie składa się pół roku przed końcem umowy i dzwoni do duk, bierzesz naprzemiennie 12/3 potem 15/3, 12/3, 15/3.
A pismo mogę im zanieść
Wypowiedzenie ok.
Źle wytłumaczyłem?
Bierzesz umowe w najlepszym wariancie utrzymaniówki, jak będą ci wciskać umowe na 2lata to odmawiaj, powiedz że chcesz na rok.
12
I załóżmy że dostanę tą umowę 12/3. I co mi da to, że po 6 miesiącach złożę wypowiedzenie? I tak będę musiał
Nie mów, że chcesz 3 darmowe. Powiedz po prostu, że chcesz umowe na rok i tyle.
Utrzymaniówki w cp są sztywne, bez wymiany dekodera jest tylko 12/3 i 15/3 jeżeli chodzi o krótkie umowy.
Cena ta sama.
Po 6 miesiącach przedłużasz na 15/3, nie musisz czekać do końca - na tym polega cały trik.
Co do anteny nie pomoge, wątpie aby ci dali za fryte.