Wpis z mikrobloga

Info dla nowych userów spod tagu #f1. Formuła 1, wbrew temu co mogłoby się wielu wydawać, istniała również w okresie2010-2017r. Serio. Są nawet archiwalne wyścigi jakby który nie mógł uwierzyć. #januszef1 #kubica #gorzkiezale
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@verstappen: Info dla zielonek: Wykop, wbrew temu co mogłoby się wielu wydawać, istniał również w okresie 2005-2017 Serio. Są nawet archiwalne wpisy jakby który nie mógł uwierzyć.

( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@verstappen nie żeby coś, ale pewnie połowa tagu #f1 zainteresowała się tym sportem właśnie przez Kubicę, bo chodzili wtedy do podstawówki albo innej gimbazy.
Zamiast się cieszyć, że z nową falą pojawią się też nowi fani f1, a nie tylko sezonowcy, to Ty oczywiście "hurr durr mam nadzieję, że przejdzie ta nowelizacja..."
  • Odpowiedz
@jablkabanany: To zależy. Są i mam nadzieję będą tacy, których Kubica zainteresował F1 i tak zostało. Tu myślę, że wszystko gra, o to chodzi. Janusze to są raczej ci co obejrzą kilka pierwszych wyścigów (zakładamy, że RK wraca do F1), stwierdzą, że jest słaby bo nie wygrywa ( ͡° ͜ʖ ͡°) i wrócą jak wpadnie jakies podium czy jakikolwiek pozytywny rezultat. To są też te same
  • Odpowiedz
Wkurza mnie ogólne gadanie, że z Kubicą przychodzą janusze do F1. Dołączy mnóstwo nowych kibiców, pewnie połowa złapie bakcyla o połowa to będą tylko kibice sukcesu.

@YOLOmariolo: no o to mi chodziło. Poza tym janusze = większe zainteresowanie w skali kraju i większe szanse na jakieś eventy, jak ten w Poznaniu w 2010.
  • Odpowiedz
@YOLOmariolo: @jablkabanany: Z F1 pierwszy kontakt miałem właśnie za gówniaka, kiedy to na wakacjach we Włoszech na kanale Rai Uno leciały wyścigi i oglądałem z zapartym tchem. Doskonale pamiętam, jak kibicowałem Raikkonenowi w czarno-srebrnym McLarenie, żeby dopiekł Schumacherowi, któremu wszyscy kibicowali i który ciągle wszystko wygrywa ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Od tamtej pory oglądałem i śledziłem F1 – najbardziej entuzjastycznie w okresie, kiedy jeździł
  • Odpowiedz
@Davy_Strange: W zasadzie tu też nie chodzi, że ktoś jest janusz bo przestał oglądać F1 wraz z brakiem Kubicy. Ciężko to wytłumaczyć. Janusz to taki janusz, zna się bna wszystkim i tyle. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@YOLOmariolo: Ja na przykład przestałem oglądać F1 po wypadku Kubicy, po drodze obejrzałem chyba Kanade w 2015, ale odbiłem się i wróciłem dopiero w tym roku po testach Roberta na Hungaro by zobaczyć z czym to się je teraz. Złapałem bakcyla i od Singapuru zacząłem śledzić każdy wyścig interesować się stawką i latami które mnie ominęły więc za Janusza się nie uważam (chociaż nie uważam się też za znawcę) (
  • Odpowiedz
@Petroner: No, ale jednak Kubica dał jakiś implus dla takiego stanu rzeczy. I dobrze. W sumie chodzi mi o to, że RK zainteresował spore grono motorsportem i nie ma w tym nic złego, oby więcej takich ludzi przyszło wraz z ewentualnym powrotem RK.
  • Odpowiedz
@verstappen: EH PANOWIE CORAZ WIĘCEJ AMATORÓW SIĘ PCHA DO ZABAWY HEHE MAM NADZIEJĘ, ŻE PRZEJDZIE TA NOWELIZACJA USTAWY I F1 BĘDZIE MOŻNA OGLĄDAĆ TYLKO Z LICENCJĄ BO SERIO NIEKTÓRZY NIE MAJĄ ANI DOŚWIADCZENIA ANI WYOBRAŹNI I NA PRZYKŁAD LUBIĄ SOBIE OBEJRZEĆ WYSCIG W NIEDZIELĘ
  • Odpowiedz