Wpis z mikrobloga

witam #modameska, proszę mi wytłumaczyć jak to kuźwa działa, że jedne spodnie W34 siedzą na mnie idealnie, a innych W34 nie jestem w stanie dopiąć? :/ po co w takim razie podaje się średnio użyteczny rozmiar zamiast konkretnych wymiarów?
zamówiłem https://www.zalando.pl/dockers-marina-spodnie-materialowe-do822e013-b11.html bo #blackfriday, no i teraz muszę zwracać :<< a szkoda, bo przyzwoite nawet
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

proszę mi wytłumaczyć jak to kuźwa działa, że jedne spodnie W34 siedzą na mnie idealnie, a innych W34 nie jestem w stanie dopiąć? :/ po co w takim razie podaje się średnio użyteczny rozmiar zamiast konkretnych wymiarów?

@aleocotuchodzi: Ponieważ firmy sprzedające marne spodnie (i ogółem ciuchy) sprzedają marne spodnie (jak wcześniej). To znaczy że nie kontrolują tak ściśle wymiarów, korzystają z wielu różnych szwalni gdzie akurat najbardziej się opłaca szyć.
  • Odpowiedz
  • 0
@torunianin-17 Nie zauważyłem nawet że Dockersy. Pytanie czy wymiarami się różniły porównują dwie sztuki tego samego modelu w tym samym kroju od tego samego producenta. Bo jeśli nie to bez sensu porównanie. Nie ma światowej unifikacji, niby X centymetrów to X centymetrów, ale chociażby jeden producent podaje wymiary ciuchów w danym rozmiarze, a drugi wymiary człowieka na jaki ten rozmiar ma pasować. I już bywają różnice.

A sprzedawanie drogiego gówna jakościowego
  • Odpowiedz
@aleocotuchodzi: taa.. ostatnio bylem w reserved. 32 (ktory na mnie jest tak o 0.5 rozmiaru zwykle za luźny) nie zapiąłem, nawet nie bylem w stanie dotknać guzikiem. Biore 36, i są TAKIEJ SAMEJ szerokosci xD
  • Odpowiedz