Wpis z mikrobloga

#neuropa Wiecie, czym się różnią ci dwaj Panowie? Ten z lewej jest nieuleczalnie chory. Zebrał 3,5 tysiąca. Ten z prawej jest całkowicie zdrowy, nie płaci alimentów, nie chce mu się pracować. Zebrał 11 tysięcy. Nie zaglądam nikomu do portfela, ale pomyślcie, komu warto bardziej pomóc.

#polska #przemyslenia #takaprawda #polityka #4konserwy #zalesie #gorzkiezale #bekazkod #bekazpodludzi #bekazlewactwa
Pobierz futurepoland - #neuropa Wiecie, czym się różnią ci dwaj Panowie? Ten z lewej jest nie...
źródło: comment_gMslZejnpjfmWCjgdawCEHMCcDmGYW8N.jpg
  • 34
@rzep: To inny serwis, tamto było na polak potrafi i chodziło o typowe zbieranie pieniędzy na stworzenie czegoś, a w zamian za odpowiednią sumę pieniędzy dostawałeś profity takie jak sam produkt, koszulka, kubek, twoje nazwisko w instrukcji czy coś więc nie ma co porównywać.
Ale wiesz, że jest różnica między star-upem a zrzutką charytatywną? Poza tym facet z lewej jest ciężko chory, a Kijowski jest po prostu życiowym nieudacznikiem xD

@madegg: No jaka jest różnica? @futurepoland argumentuje, że ktoś wspiera Kijowskiego zamiast chorego człowieka. Na tej samej zasadzie można argumentować, że ktoś wspiera powstanie planszówki zamiast chorego człowieka.
@rzep: To już ich problem, ale chodzi o to, że w zamian, że coś dajemy to coś dostajemy z powrotem ,a tutaj dajemy pieniądze na zwykłego oszusta, Wałęsa wannabe, który pierze mózgi osobom starszym.
tutaj dajemy pieniądze na zwykłego oszusta, Wałęsa wannabe, który pierze mózgi osobom starszym.

@kwmaster: Dla Ciebie to oszust, dla kogoś innego walczący o wolną Polskę. Nikt nie zmusza Ciebie do dawania.
Nie tylko dla mnie, ta osoba jest w trakcie postępowania karnego w związku z wyłudzeniem pieniędzy.

@kwmaster: No i? Na razie jest niewinny. A i na przestępców też są zbiórki.
@kwmaster:
Ja się po prostu odnoszę do zarzutu, że wpłacanie na Kijowskiego jest w jakiś sposób niemoralne. Każdy wpłaca tam pieniądze, gdzie chce. Jedni na planszówkę, inni na burgerownie, inni na chorego na raka a inni na Kijowskiego.
@rzep No nie wiem, akcje charytatywne mają głównie na celu pomoc poszkodowanym przez los. Start-up fundowany przez społeczność mają na celu stworzenie produktu, którym społeczność jest zainteresowana. Pierwszy jest wyrazem empatii, drugi chęcią powołania do istnienia dobra konsumpcyjnego, przy pomocy którego konsument ma zamiar zaspokoić swoje potrzeby.
@rzep Nie, nie jest tak samo xD Kuc nikomu nie pomaga, tylko stara się zaspokoić swoje wolnorynkowe fantazje. Kijowski na nic nie zasługuje. Nawet nie ma co pomagać, bo przez nic nie został pokrzywdzony w porównaniu do faceta z lewej. Mati jest po prostu nieudacznikiem.
@madegg: Pomaga - pomaga twórcom gry stworzyć swój produkt. Pokazałem Ci też inne przykłady - np. człowieka zbierającego na wyprawę w góry:

https://zrzutka.pl/czapkins

Kijowski na nic nie zasługuje. Nawet nie ma co pomagać, bo przez nic nie został pokrzywdzony w porównaniu do faceta z lewej. Mati jest po prostu nieudacznikiem.

Masz prawo tak sądzić, a kto inny ma prawo mu wpłacać pieniądze. Nie różni się to moralnie od wpłacana na wyprawę
@rzep Ale kuc im daje kasę na produkt z którego potem się zaspokoi. On im daje hajs, bo chce grę.

No i niech Kijowskiwmu jelenie wplacają xD Nie zmienia to faktu, że jest nieudacznikiem i zasługuje na takie piwo jakie sobie był naważył xD A co ma w tym wszystkim udowodnić wannabe alpinista to ja nie wiem xD Niech ma od życia. Jak komuś nie szkoda pieniędzy, to niech wpłaca, pomoże przynajmniej
Kijowski na nic nie zasługuje

@madegg: Takie jest Twoje zdanie. Ci co zapłacili zapewne maja inne.

A jeżeli zbiórka Kijowskiego jest durna, to nie wiem jak nazwać to

Kłamcy pod sąd! Koniec ze szkalowaniem uczestników Marszu Niepodległości

Marsz Niepodległości po raz kolejny przeszedł ulicami Warszawy. Jak co roku okazał się narodowym zrywem, który połączył polskie serca w wielotysięcznej manifestacji patriotyzmu.

Niestety, sukces tej inicjatywy jest niewygodny dla wielu środowisk, gdyż nie
Pobierz prawarekasorosa - > Kijowski na nic nie zasługuje

@madegg: Takie jest Twoje zdanie...
źródło: comment_rH3B2Gq7RIYvNgJd94PjqPlPAQp6kOmM.jpg