Wpis z mikrobloga

W państwowym szpitalu klauzuli nie powinno być. U prywaciarza niech robi jak chce. Publicznych aptek nie ma więc problemu też nie ma. Oczywiście informacja o klauzuli sumienia powinna być przekazana przed wejściem do apteki/podczas rejestracji do lekarza.

Pozdrawiam i nie zapraszam do dyskusji bo nie ma o czym ( )

#2zdrajcy #4konserwy #neuropa #libertarianizm #sluzbazdrowia #wolnyrynek

PS Ciekawostka na dziś: Choć na kuszę wymagane jest pozwolenie, posiadanie jej bez pozwolenia NIE JEST przestępstwem.
RPG-7 - W państwowym szpitalu klauzuli nie powinno być. U prywaciarza niech robi jak ...

źródło: comment_jr2FDwZBNjucdq2gjoOWbL9rBtNStLGm.jpg

Pobierz
  • 86
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

no k---a, jednak nie, to mimo wszystko prywatny biznes, no chyba że lecimy po całości i nacjonalizujemy apteki.

@RPG-7: Nie jest to w pełni prywatny biznes skoro korzysta z ochrony państwa przed konkurencją. Zawsze jest coś za coś w takich wypadkach - czyli państwo gwarantuje Ci np. monopol na danym terenie, ALE musisz zagwarantować pewien standard usług.
  • Odpowiedz
@tyrald:

(...) nie zwróciłem uwagi (...) sądziłem, że masz na myśli (...)

przynajmniej powyższe wyjęte z kontekstu frazy wyjaśniają ciągłe korzystanie z wikipedii jako argumentacji ( ͡° ͜ʖ ͡°)
pozdrawiam
  • Odpowiedz
przynajmniej powyższe wyjęte z kontekstu frazy wyjaśniają ciągłe korzystanie z wikipedii jako argumentacji ( ͡° ͜ʖ ͡°) pozdrawiam

@bizonsky: lol, bo nie można się pomylić w internetach, zbrodnia, strach, Hitchcock. Przyznałem się do błędu, ale nadal masz problem.

wikipedii jako argumentacji

Co jest nie tak z wikipedią w tematach neutralnych politycznie?
  • Odpowiedz
@tyrald: nie mam problemu, po prostu nie uznaję wikipedii jako źródła rzetelnej informacji w jakiejkolwiek dziedzinie i nie mogłem pozostawić przytyku/żartu bez odpowiedzi ( ͡° ͜ʖ ͡°) tak już mam ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@RPG-7
nie jestem zwolennikiem "klauzuli upośledzenia" ale lewaki sami się orają robiąc plakat z "lekarze mają leczyć" w tym kontekście zważywszy czego głównie dotyczy stosowanie klauzuli sumienia. Zarówno aborcja jak i antykoncepcja jedynie w mniejszości przypadków szczególnych mają cokolwiek wspólnego z leczeniem.

Jedyna co powinno się wymóc to oznaczenie, gdzie/kto które wykluczenia stosuje. Każdy będzie sobie mógł wtedy wybrać gdzie woli iść, choćby kupić aspiryne aby (nie) wspierać daną opcję.
  • Odpowiedz
Druga już niekoniecznie.

@RPG-7: dlaczego? stajesz się człowiekiem w momencie narodzenia? A może jak skończysz 18 lat? DNA masz od początku ludzkie, nie kocie, psie albo kaktusowe.
  • Odpowiedz
dlaczego? stajesz się człowiekiem w momencie narodzenia? A może jak skończysz 18 lat? DNA masz od początku ludzkie, nie kocie, psie albo kaktusowe.

@zarowka12: wyobraź sobie że nie zawsze coś z ludzkim dna będzie człowiekiem, potem podeśle link do artykułu, teraz nie mogę.
  • Odpowiedz