Wpis z mikrobloga

Brak wychowania niektórych starszych ludzi jest porażający. Wsiadł do #mpk taki dziadzio, podchodzi pod gościa i rzuca od razu „a to tak ciężko Panu wstać?” na co ten mu spokojnie „ale to mógłby Pan poprosić”. Dziadzio ztriggerowany „ale to trzeba widziec, WIDZIEC”. Ja p------e. #krakow #patologiazmiasta
  • 73
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@BanderaSbezS: Staram się być kulturalny jak mogę, zwykłe dzień dobry, dowidzenia, przepraszam, parę miłych słów a jak bardzo zmieniają nastawienie wobec człowieka, a takie pruchno pożyło na tym padole ileś tam lat i myśli że wszystko mu się należy i może mieć w------e na kulturalne zachowanie. Prędzej się wolę zastrzelić niż żeby mi tak o------o na starość.
  • Odpowiedz
@BanderaSbezS: ale to nie jest brak wychowania tylko przyzwyczajenie, a właściwie mentalność ludzi którzy byli wychowywani 70-60 lat temu. Oni dalej żyją w tamtych czasach, a przynajmniej tak myślą. Nie dociera do nich że czasy się zmieniły, że już nie są tą szanowaną grupą społeczną, którą rodzice wpajali swoim dzieciom od maleńkości. Nie rozumiem Twojej irytacji.
  • Odpowiedz
@Pomeranian: Xd ponownie.. zwłaszcza z tego że opieram swoje wypowiedzi na wypowiedziach użytkowników wykopu i że robię to dla poklasku. Ja właśnie nie mogę stać.. spróbuj stać w autobusie na jednej nodze powodzenia.. Jeżeli taki obcykany jesteś z fizyki. Gdybym stanął normalnie i oparł cały ciężar na obu nogach to przy byle jakim przeciężniu wywróciłbym się, bardziej uszkodził kolano i wylądował na stole operacyjnym. Nie wspominając o bólu.
Poza tym
  • Odpowiedz
@Pomeranian: Ja nawet nie mam pełnego zakresu ruchu w kolanie a samo siadanie i wstawanie sprawia trochę bólu.. Po schodach też nie mogę normalnie wchodzić i schodzić. Oprzeć kolana nawet na miękkim materacu też nie.. Ale nie, na pewno mi jest prościej stać niż kobiecie która ma w brzuchu kilka kg więcej. I powinienem jej ustąpić miejsca kosztem zostania inwalidą, bez możliwości uprawiania sportu, prac fizycznych, biegania, normalnego chodzenia, jazdy
  • Odpowiedz
@L3gion nie mogą spać, to wstają rano trzymać kolejkę u lekarza i pogadać (w większości przychodni kolejka otwiera się o 7-7:30), jechać na targ, do urzędu (urzędy też często czynne od 7 żeby pracownicy wcześniej mieli wolne). Albo jeżdżą w kółko dla rozrywki. W sumie smutne :(
  • Odpowiedz
Mówię, że przecież przeprosiłam i prosiłam żeby się przesunęła, to patrzyła tylko na mnie z zawiścią XD

@DaneOsobowe: wiem, co znaczy słowo "zawiść". I nijak mi ono nie pasuje tutaj:

"Mówię, że przecież przeprosiłam i prosiłam żeby się przesunęła, to patrzyła tylko na mnie z zawiścią XD"

Bo czego ta zawiść tyczyła? Zazdrościła naszej mirabelce ciętej riposty, czy jak?
  • Odpowiedz
@BanderaSbezS: Raz jechałem 129, linią typowo studencką, tak bardzo wypchaną że jakikolwiek ruch, uprzejmość w stylu ustąpienia miejsca byłaby niemożliwa bez wyrzucenia co najmniej 10 osób. Jechałem na zajęcia przed 8, a że miałem kolosa z chemii to siedziałem i wykorzystywałem czas na czytanie zeszytu. Na Rakowickim wsiadło stare k------o, jak już wspomniałem było tak ciasno że mógłbym jedynie wstać z miejsca i nic poza tym. Wysiadałem na politechnice, stara
  • Odpowiedz
  • 0
@grzsci akurat jeśli chodzi o miejsca wyznaczone (np. dla niepełnosprawnych, kobiet w ciąży, czy rowerów) to trzeba ustąpić, tak mówią regulaminy przewozu :P ale w innych przypadkach to już wiesz co :D prąd i te sprawy
  • Odpowiedz